Living : Идеи за дома21 АВГУСТ 2018

Как да организираме гардероба си само за 30 минути

С какво трябва да разполагаме преди да започнем великото преподреждане?

Лятото е към своя край и много от нас вече са запълнили есенния си шопинг лист с идеи, но дали в гардероба ни има достатъчно място за нови придобивки?

Почти всяка жена сутрин е изправена пред дилемата какво да облече и много често губи ценно време в търсене на идеалната комбинация. Независимо с какви дрехи разполагаме, ако те не са организирани добре в гардероба ни, всяко преобличане ще е истинско приключение.

Предлагаме ви няколко лесни идеи с които само 30 минути да възвърнете реда в гардероба си и така да го подготвите за нови шопинг завоевания през идния сезон.

Как да организираме гардероба си само за 30 минути

Стъпка 1: Пликове, чували, контейнери (1 минута)

Още преди да отворите гардероба, бъдете сигурни, че разполагате с достатъчно пликове или контейнери, в които да разпределите дрехите си. Съветваме ви да организирате всичко в 3 категории: дрехи за изхвърляне, дарение и продажба. По този начин в гардероба ви няма да има нищо излишно.

Стъпка 2: Извадете всичко (3 минути)

Не разпределяйте дрехите си в горните категории докато са още в гардероба ви. Така само ще се затрудните и ще изгубите повече време в сгъване и отделяне. Извадете всичко с което разполагате и сложете купчината с дрехи на леглото – така ще виждате абсолютно целия си гардероб и ще действате по-бързо.

Стъпка 3: Почистете гардероба (3 минути)

След като сте извадили цялото съдържание на гардероба, се заемете с почистването на рафтовете, стените и дори пода на гардероба. Дрехите, дори и тези свалени от простора, задържат прах и мърсотия, които се наслояват по рафтовете. Използвайте парцал за прахта или прахосмукачка, която ще ви спести още повече време.

Как да организираме гардероба си само за 30 минути

Стъпка 4: Направете си план (3 минути)

Гардеробът е празен и вече почистен – време е да решите къде и как ще организирате подредбата на дрехите си. Ако гардеробът ви съдържа повече рафтове, нека на нивото на очите ви са онези дрехи, които използвате най-често. Ако пък имате повече място за закачалки, ви съветваме да подредите дрехите си от ляво на дясно според това колко често ги обличате или според цветовата гама.

Стъпка 5: Сортиране (15 минути)

Дойде и дългоочакваният момент на сортиране на дрехите. Когато ги разпределяте по категории, ще спестите време ако си зададете следните въпроси: Става ли ми? Носила ли съм го през последната половин година? Има ли с какво да го съчетая? Ако преобладава отговорът “не”, тази дреха няма място в гардероба ви.

Как да организираме гардероба си само за 30 минути

Стъпка 6: Последна проверка (4 минути)

Когато всичко ненужно е отстранено от гардероба и пред вас са подредени само любимите ви дрехи, хвърлете един последен поглед на свършената работа. Понякога се случва в бързината да добавите някоя риза при рафта с поли или пък да забравите да сортирате друга дреха, затова огледайте всичко внимателно.

Стъпка 7: Разпределете сортираните дрехи (1 минута)

Независимо, че гардеробът ви вече е организиран, не забравяйте да се погрижите за контейнерите и пликовете с дрехи, които вече не ви трябват. Оставете дрехите, които ще дарите или подарите на приятелки в колата или в близост до входната врата, за да се подсещате. Останалите чували с ненужни дрехи отнесете спокойно към кофата за боклук.

Още идеи и съвети как да организирате гардероба си: 

Колко чифта дънки трябва да имаме в гардероба си?

Изхвърлете тези неща от гардероба си!

Претъпканият гардероб води до стрес и депресия

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Дрешникът на нашите мечти
Идеи за дома11 НОЕМВРИ 2022

Дрешникът на нашите мечти

Размери, материали, цветове и облицовки: как да изберем мечтания гардероб и да се уверим, че е красив, но преди всичко и функционален?

Есенно почистване в 4 стъпки
Идеи за дома21 СЕПТЕМВРИ 2022

Есенно почистване в 4 стъпки

Началото на новия есенен сезон е идеалното време за разчистване на дома.

Дом без стрес
Идеи за дома02 СЕПТЕМВРИ 2022

Дом без стрес

Нашият дом оказва много важна роля върху психиката ни.

Как да отглеждаме орхидея в хола си?
Идеи за дома26 АВГУСТ 2022

Как да отглеждаме орхидея в хола си?

Красотата, която ни носят цветята е ненадмината. И особено тази на орхидеята. Какви ли са нейните тайни за отглеждане?