Здраве & Фитнес : Диети09 СЕПТЕМВРИ 2018

Какво е правилото „От 8 до 8“ и защо е добре да го следваме

Отслабването и здравето на червата са някои от ползите

Правилното хранене, което води до балансирано тегло и до запазване на здравето продължава да набира популярност.

Но интермитентното хранене е сред най-предпочитаните режими за отслабване в момента. То подобрява метаболизма и стимулира хормона на растежа. Принципът на работа на този тип диета стъпва на идеята, че тялото използва натрупаните мазнини като енергия и именно така изхабява излишните.

Храненето по правилото „От 8 до 8“ има много ползи за здравето, включително намалява мазнините, ограничава възпаленията в организма и дори намалява признаците на стареене – т.е. прави една малка, но чудесна корекция в начина на живот. Интерминентното гладуване за период от 12 часа има много ползи за здравето – презарежда имнунитета и възстановява работата на червата.

Нисковъглехидратните диети скъсяват живота, доказа науката

Според изследванията има значение какво ядете и кога го ядете – от това зависи баланса на кръвната захар и здравето на червата ви. Именно погрешният начин на хранене в това отношение пречи на нарастването на полезните бактерии в стомашно-чревния тракт.

Интерминентното 12- часово гладуване не е толкова трудно, колкото ви звучи. В крайна сметка в 8 от 12-те часа може да спите. Единственото предизвикателство е да бъдете дисциплинирани по отношение на времето за хранене. Опитайте се да закусвате в 08:00 ч и да вечеряте най-късно в 20:00 ч. Този тайминг би трябвало да е постижим за всички. Благодарение на този начин на хранене ще усетите лекота веднага, ще удължите живота си и ще подобрите вида на кожата си. Освен това последно хранене в 20:00 ч работи чудесно за циркадния ритъм на тялото ви.

Ако два-три пъти седмично в продължение на два месеца се храните по правилото „От 8 до 8“ , ще се радвате на трайни резултати.

Хранят се, а не пълнеят: как го правят французойките

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети14 ОКТОМВРИ 2019

Отслабване с интервален прием на въглехидрати

Този режим редува висок с ограничен прием на въглехидрати, в зависимост от активността ни през деня

Диети13 ОКТОМВРИ 2019

Безглутеновата диета подобрява секса

Интересно проучване ни дава съвет как да подобрим здравето и сексуалния си живот

Диети11 ОКТОМВРИ 2019

4 детокс храни, които да включим в ежедневното си меню

Те ще подобрят резултатите от диетата и ще подсилят имунната ви система

Диети09 ОКТОМВРИ 2019

Двете диети, които могат да се превърнат в начин на живот

Точно затова диетолозите ги препоръчват най-силно