Здраве & Фитнес : Диети01 ФЕВРУАРИ 2019

6 храни, които се борят с мазнините на корема

Да ги включите в менюто си е първата стъпка към мечтаните плочки

Плоският корем със сигурност е резултат от много усилия в залата и ограничения в храненето, но това не трябва да ви отказва. Все пак трябва да започнете от някъде, ако бленувате за стегнат корем, а най-лесният начин е да включите тези 6 храни в ежедневното си меню и съвсем скоро ще забележите разликата.

Пресните сокове, които горят най-много калории

#1 Краставици. Те се борят с подуването на стомаха заради съдържащия се в тях флавоноиден квецетин, който действа противовъзпалително. Освен това, краставиците съдържат впечатляващите 96% вода, с което допълнително хидратирате организма си.

#2 Банани. Освен че са богати на калий (борещ се със задържането на течности), бананите съдържат и устойчива скорбяла, която спада към полезните въглехидрати или с други думи ви държи сити по-дълго време. Не на последно място, бананите стимулират черния дроб да влезе във фаза на горене на мазнини.

2 супер напитки за супер бърз метаболизъм

#3 Фенел. Той действа много добре на храносмилателната система, особено ако страдате от някакво заболяване или възпаление на червата – колит, гастрит и т.н. Много подходящ е като добавка към зелената слата вечер.

#4 Аспержи. Един много подценяван зеленчук, който съдържа антиоксиданти и се счита за естествен диуретик, като така помага на тялото да се отърве от натрупаните токсини.

#5 Йогурт. Има ли смисъл да описваме ползите? Високо съдържание на протеин, както и на бактерия, регулираща чревната флора и не на последно място, йогуртът се бори с подутия и раздразнен стомах.

#6 Сливи. Приемайте по 4-5 сливи на ден, за да регулирате подутия стомах и да забързате метаболизма си.

Бонус съвет: Хидратирайте се! Не забравяйте да пиете много вода, чай и пресни сокове, за да сте хем сити, хем детоксикирани.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети23 ЮЛИ 2019

30-секунден тест показва дали имате излишни килограми

Имате нужда единствено от парче канап!

Диети02 ЮЛИ 2019

Диетата Пеган комбинира най-доброто от известните режими за хранене

Комбинацията между палео и веган се оказва една от най-ефективните

Диети28 ЮНИ 2019

Добри въглехидрати, лоши въглехидрати, а сега и "нет" въглехидрати

Най-новата мода в сферата на здравословното хранене