Здраве & Фитнес : Диети28 ЯНУАРИ 2019

Пресните сокове, които горят най-много калории

Включете ги в менюто си, за да постигнете целта си по-бързо

Прясно изцедените сокове са най-лесният начин да приемете бързо и лесно много витамини, минерали и фибри.

Някои от тях обаче пречистват организма и забързват метаболизма (повече от другите), като така ви помагат да остлабнете. Освен това, някои от тях действат и детоксикиращо и освобождават тялото от натрупаните токсини и дори от стреса.

#Сок от моркови. Той има тонизиращ ефект, съдръжа много фибри и съвсем малко калории. Идеален заместител е на следобедния десерт или за моментите когато имате нужда от енергия, но не искате да посягате към шоколада и високо калорийните храни.

Сок от целина за красива кожа

#Сок от ананас. Освен че е изключително вкусен и сладък, ананасът съдържа важен за храносмилането ензим – бромелаин. Друго преимущество на този сок е, че на организма му е нужна повече енергия, за да го преработи или с други думи ще изгорите повече калории, за да го усвоите.

50725378_374346180050769_8803600769941114473_n.jpg (1080×1351)

#Сок от краставица. Признаваме, че прясно изцеденият сок от краставица не е най-вкусното нещо на света, затова може да го комбинирате с листа от мента или да добавите известно количество от него към водата, която пиете през деня. Краставицата съдържа голямо количество вода, поради което е идеална за детоксикация и хидратиране на организма.

#Сок от нар. Изключително полезен, нарът се грижи и за кожата, забързва метаболизма, съдържа антиоксиданти и дори се използва за превенция на ракови заболявания. Ако искате да разнообразите вкуса му, добавете малко портокал.

#Сок от… зеле. Отново уточняваме, че всеки от посочените сокове може да бъде комбиниран с друг плод/зеленчук, за да се притъпи вкуса му, ако е твърде силен или странен, както е в случая. Зелето действа невероятно върху храносмилането и освен това се справя с подуването.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети23 ФЕВРУАРИ 2019

Алкохол и диета? Мисия възможна!

Разберете по колко и какво може да пиете, и пак да се отървете от досадните килограми

Диети22 ФЕВРУАРИ 2019

Трикчетата, които да ви спасят от напълняване през уикенда

Кои са най-големите врагове на диетата ви и как да ги "преборите"

Диети15 ФЕВРУАРИ 2019

Ползите от диетата Дубров (Интервално хранене)

Режимът позволява хранене само през 8 часа от денонощието

Диети08 ФЕВРУАРИ 2019

3 хитри начина да се храните здравословно в офиса

Които ще ви помогнат и в борбата с килограмите