Здраве & Фитнес : Диети28 ЯНУАРИ 2019

Пресните сокове, които горят най-много калории

Включете ги в менюто си, за да постигнете целта си по-бързо

Прясно изцедените сокове са най-лесният начин да приемете бързо и лесно много витамини, минерали и фибри.

Някои от тях обаче пречистват организма и забързват метаболизма (повече от другите), като така ви помагат да остлабнете. Освен това, някои от тях действат и детоксикиращо и освобождават тялото от натрупаните токсини и дори от стреса.

#Сок от моркови. Той има тонизиращ ефект, съдръжа много фибри и съвсем малко калории. Идеален заместител е на следобедния десерт или за моментите когато имате нужда от енергия, но не искате да посягате към шоколада и високо калорийните храни.

Сок от целина за красива кожа

#Сок от ананас. Освен че е изключително вкусен и сладък, ананасът съдържа важен за храносмилането ензим – бромелаин. Друго преимущество на този сок е, че на организма му е нужна повече енергия, за да го преработи или с други думи ще изгорите повече калории, за да го усвоите.

50725378_374346180050769_8803600769941114473_n.jpg (1080×1351)

#Сок от краставица. Признаваме, че прясно изцеденият сок от краставица не е най-вкусното нещо на света, затова може да го комбинирате с листа от мента или да добавите известно количество от него към водата, която пиете през деня. Краставицата съдържа голямо количество вода, поради което е идеална за детоксикация и хидратиране на организма.

#Сок от нар. Изключително полезен, нарът се грижи и за кожата, забързва метаболизма, съдържа антиоксиданти и дори се използва за превенция на ракови заболявания. Ако искате да разнообразите вкуса му, добавете малко портокал.

#Сок от… зеле. Отново уточняваме, че всеки от посочените сокове може да бъде комбиниран с друг плод/зеленчук, за да се притъпи вкуса му, ако е твърде силен или странен, както е в случая. Зелето действа невероятно върху храносмилането и освен това се справя с подуването.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети23 МАРТ 2019

Диетата "фактор Ф" ще ни вкара във форма за лятото

Може ли това да е лесната за следване диета, която винаги сме търсили?

Диети13 МАРТ 2019

Как никога да не сме гладни с по-малко храна

Ако опитвате да ограничите количеството храна, която консумирате, тези съвети ще ви помогнат.

Диети11 МАРТ 2019

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.

Диети23 ФЕВРУАРИ 2019

Алкохол и диета? Мисия възможна!

Разберете по колко и какво може да пиете, и пак да се отървете от досадните килограми