Рецепти : Лесни рецепти23 ДЕКЕМВРИ 2019

Постни ястия, подходящи за празничната трапеза + вината, с които да ги съчетаем

Идеи за празнично меню в последната минута

Няколко идеи от нас за вкусни и лесни постни ястия, които ще впечатлят семейството и гостите за Бъдни вечер тази година.

Ако все още не сте измислили какво да е празничното меню, тези рецепти ще ви помогнат. Правят се изключително бързо и със само няколко продукти, които лесно можем да намерим по магазините.

И за да ви улесним съвсем, потърсихме с какво вино се комбинира най-добре всяко ястие, така че да подчертае вкуса на продуктите.

Ето и нашите предложения:

Печен зелен боб с бадеми и портокал + Совиньон Блан и Семийон

1 килограм зелен боб

2 супени лъжици зехтин

1 скилидка чесън

1 чаена лъжичка розмарин

половин чаша счукани бадеми

1 супена лъжица сок от портокал

половин чаша нарязан свеж магданоз

Сотирайте боба и го подсолете. Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна с розмарина. Когато чесънът е добил златист цвят, премахнете тигана от котлона и добавете бадемите, портокаловия сок и магданоза. Когато всички аромати се комбинират, сервирайте като първо поставите боба и отгоре сместа с бадемите и магданоза.

Шоколадови трюфели + Каберне Совиньон

14 големи сушени фурми

1 цяло авокадо, намачкано

6 супени лъжици какао

4 супени лъжици кокосово масло

допълнително какао за овалване

Накиснете фурмите с гореща вода, за да омекнат. След пет минути отделете водата и поставете плодовете, заедно с всички други съставки в пасатор или блендер. От сместа оформете шоколадови топки, които можете да оваляте в какао и да сервирате с ароматно вино като кабернето.

Пикантен карфиол + Вионие

1 глава карфиол

2 супени лъжици зехтин

2 супени лъжици къри

щипка черен пипер и сол

2 чаени лъжици мед

Почистете карфиола и премахнете само най-дебелата част на стъблото. Смесете подправките и зехтина в купа и с нея залейте карфиола, като се опитвате да го покриете изцяло – както отвътре, така и отвън. Напълнете дълбока тава с поне един пръст вода, като можете да добавите малко от сместа с подправките във водата за допълнително овкусяване. Печете карфиола за 35-50 минути, докато омекне. Можете да го сервирате с варена киноа или елда и чаша Вионие.

Вкусни коледни венци от корнфлейкс

Рецепта за веган хляб със зехтин и кленов сироп

Кокосови бисквити без глутен и печене

Коледни мъфини с бял шоколад и боровинки

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ

Лесни рецепти07 АПРИЛ 2020

Домашни витаминозни желатинови бонбони за деца

Подсилете имунитета на малчуганите с вкусни бонбони

Лесни рецепти26 МАРТ 2020

Не ни трябва бариста - как да направим кафето у дома по-добро

Една до скоро забравена рецепта обиколи социалните медии през последните дни

Диети24 МАРТ 2020

4 страхотни идеи за здравословни мъфини

Опитайте тези нискокалорични закуски с овесени ядки, банани, яйца и сладки картофи

Лесни рецепти23 МАРТ 2020

Три рецепти за витаминозно смути за повдигане на имунитета

Всяка една от тези рецепти е подходяща а