Търсите бърза, вкусна и здравословна алтернатива на шоколадовите бисквити? Намерихте я.
Предлагаме ви една много лесна и бърза рецепта с която да си приготвите безглутенови бисквитки с кокос, които не се налага дори да печете. Ако пък нямате проблем с глутена, но сте вегетарианци или дори вегани, тази рецепта отново е подходяща за вас.
Какво ви е необходимо?*
1/2 ч.ч. нектар от агаве (или мед, ако не сте вегани)
1/3 ч.ч. необработено какао на прах
1/4 ч.ч. неподсладено бадемово мляко
1/4 ч.ч. кокосово масло
1/4 ч.ч. бадемово масло
2 ч.ч. безглутенови овесени ядки
1/3 ч.ч. кокосови стърготини
1/2 ч.л. екстракт от ванилия
1/8 ч.л. сол
*Ако не страдате от глутенове резистентност, не сте вегетарианци или вегани, може да замените следните съставки: бадемовото мляко с прясно краве мляко, бадемовото масло с фъстъчено и безглутеновите овесени ядки с обикновени такива.
Как да си ги приготвите?
В средно голям тиган смесете агаваето/меда с какаото на прах. Поддържайте средна температура докато двете съставки се комбинират добре. Прибавете и мялкото, кокосовото олио и оставете да заври. Разбъркайте и оставете да поври още минута-две.
Свалете от огъня и добавете маслото (бадемово/фъстъчено), ядките, кокосовите стърготини, ванилията и солта.
Използвайки лъжица оформете бисквитките и ги подредете върху хартия за печене. Сложете ги в халдилника за поне 20 минути, преди да ги сервирате. Бисквитите може да издържат до една седмица в контейнер за храна в хладилника.
Бон апети!
Снимки: Two Peas And Their Pod