Здраве & Фитнес : Здраве21 СЕПТЕМВРИ 2019

Съдовете Flaska структурират чешмяната вода за пет минути

Действието на бутилката за многократна употреба и на останалите съдове остава непроменено минимум четири години

Независимо каква е хигиената ни на живот и с какво се храним, има едно нещо, което неизменно постъпва в тялото ни всеки ден – водата.

В зависимост от възрастта и натоварването ни, дневно се препоръчва да изпиваме средно между литър и половина и два литра вода. От нея и от нейното качество зависи поддържането на жизнените функции на тялото. Затова, готови ли сте да направите радикална промяна в качеството на водата, която пиете?

Съдовете на словенската марка Flaska структурират водата, като променят структурата й до тази на изворната вода – живата вода в природата. Доказано е, че така структурираната вода е с намалена генотоксичност, тоест намалено е опасното действие на съдържащите се в нея опасни вещества и химични елементи (бисфенол А /BPA), антимон и други върху човешкия организъм.

Тези вещества попадат в питейната вода от пластмасата на бутилките, в които тя се съхранява, от тръбите на водопроводната мрежа или по други причини.

Съдовете Flaska структурират чешмяната вода за пет минути

Как съдовете Flaska променят структурата на водата

Стъклото съдържа 71 % силициев диоксид. Чрез специална технология и устройство, разработени в Германия се програмира стъклото, като това се извършва в условия на ниско-честотно електромагнитно поле. Носители на информацията са силициевите атоми от състава на стъклото.

За положителното действие върху молекулите на водата е достатъчно тя да престои в съда само пет минути. След това, тя е непроменена на вид, но много хора я усещат с по-мек и дори леко по-сладникав вкус. Много интересен е експериментът с лимонадата – при него лимонадата от бутилка Flaska се оказва с по-лек и по-малко кисел вкус от тази, която е престояла в обикновен съд.

Правени са и опити с покълване на житни растения, при които живителните свойства на структурираната вода стимулират семената да покълват по-бързо, отколкото ако са поливани с вода от обикновен съд.

Структурираната вода улеснява и ускорява процеса на хидратация. Това значи, че течността достига по-бързо до клетките и така поддържаме тялото си хидратирано и нивата си на енергия стабилни. Един толкова нужен жест на грижа в днешния начин на живот, който ни изправя пред ежедневни изпитания и стрес!

Съдовете Flaska структурират чешмяната вода за пет минути

Flaska предлагат бутилки, гарафа, фруктиера и чаша, като за всички с динамично ежедневие най-полезна и удобна е бутилката. Предлага се в размери от 300, 500 и 750 мл, а ние останахме впечатлени от факта, че бутилката е проектирана така, че да е достатъчно здрава, но и удобна за носене. Това прави бутилката на Flaska незаменим ежедневен спътник навсякъде, за което допринасят и много симпатичните и разнообразни дизайни на калъфите на бутилката (Още от тях разгледайте в галерията).

Действието на бутилката (както и на останалите съдове) остава непроменено минимум четири години, след което малко по малко намалява. Стъклото не бива да се мие в съдомиялна, а само на ръка с вода и обикновен препарат за съдове. От компанията подменят капачката напълно безплатно при възникнали дефекти от употреба.

Освен ползите за здравето ни, бутилката Flaska носи и полза за околната среда. С нея елиминираме нуждата от използването на пластмасови бутилки. От Flaska припомнят, че глобално едва 18% от пластмасата за еднократна употреба се рециклира, а останалата се натрупва във вид на отпадъци.

Още много полезна информация за съдовете за структуриране за вода Flaska можете да получите на официалния им сайт flashka.bg.

Oще Здраве от MissBloom:

В кои храни се съдържат най-важните витамини

Колко месо е полезно да ядем и защо?

Защо е полезно да тренираме по 10 минути

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър
Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.

Какви са ползите от пиенето на чай?
Здраве14 ОКТОМВРИ 2022

Какви са ползите от пиенето на чай?

Есента е одеяло, меки пантофки, хубава книга и ... чаша горещ чай.

Кампанията „Заедно сме в борбата срещу акнето“ на BIODERMA стартира с безплатни прегледи
Здраве06 ОКТОМВРИ 2022

BIODERMA дава старт на „Заедно сме в борбата срещу акнето“

Осмото издание на национална кампания предоставя възможността за безплатни прегледи при дерматолог в периода 5-20 октомври.

Полезните храни през есента са толкова много
Здраве02 СЕПТЕМВРИ 2022

Полезните храни през есента са толкова много

Сезонът, пълен с плодове и зеленчуци, които са се радвали цяло лято на слънцето.