Здраве & Фитнес : Здраве06 СЕПТЕМВРИ 2021

5 хранителни добавки, които всяка жена трябва да взима

Особено след 30-годишнината тези хранителни добавки са изключително важни

Отговаряме на въпросите наистина ли ни трябват хранителни добавки и кои от тях е най-добре да взимаме.

При днешният забързан начин на живот, с който трудно можем да си набавим качествена храна с всички нужни нутриенти, често се налага да се обърнем към помощта на хранителни добавки.

Това е особено важно за жените, защото през различните възрасти преминаваме през всевъзможни хормонални промени. Затова и след 30-годишна възраст повечето диетолози съветват да се обърнем към тези пет добавки, за да поддържаме здравето си:

Калций

Тази хранителна добавка е особено полезна, след като навършим 35 години. Тогава започваме да губим плътността на костите си и затова жените по-често страдат от заболявания на опорно-двигателната система.  Така че е изключително нужно да си потърсим възможно най-много външна подкрепа.

5 хранителни добавки, които всяка жена трябва да взима

Магнезий

Той не е само нужен на тялото ни, но и на психиката ни. Голяма част от случаите на депресия са причинени, заради ниски нива на магнезий в тялото. Той е тясно свързан с психическото здраве и настроението, защото помага за синтезирането на хормона на щастието.

Суперхраните, които всяка жена над 40 трябва да консумира

Едновременно с това проучванията показват, че има ефект и върху симптомите на ПМС и менопаузата.

Рибено масло

То е богато на полезните мазнини омега 3 и омега 6, за които вероятно сте чували, че е добра идея да взимате. Благодарение на него ще се радвате на чиста кожа, бърз метаболизъм и здраво сърце.

Фолиева киселина

В естествения си вид тя се намира в много от листните зеленчуци, но в много малко количество. А тази съставка ще ни накара да се чувстваме и да изглеждаме по-добре, затова е нужно да я приемаме от външни източници. ДНК-клетките ни имат нужда от фолиевата киселина, за да се регенерират по-бързо и следователно да ни карат да изглеждаме по-млади.

Витамини

Макар и често да не приемаме сериозно витамините, е изключително важно да си ги набавяме в оптимални количества. Това рядко се случва с типичната диета, затова е добра идея да ги взимаме като хранителна добавка. Най-добра работа ще ни свършат тези от В групата, особено витамин В12 за енергия и по-здрава имунна система, както и витамин С, който ще помогне със синтеза на колаген.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Прекалено многото сън вреден ли е за здравето?
Здраве10 МАРТ 2023

Прекомерният сън вреден ли е за здравето?

Сънят, повече от 8 часа на ден, не е здравословен навик. Лекарите ни обясняват защо.

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър
Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.

Какви са ползите от пиенето на чай?
Здраве14 ОКТОМВРИ 2022

Какви са ползите от пиенето на чай?

Есента е одеяло, меки пантофки, хубава книга и ... чаша горещ чай.