Не пропускайте тренировката през уикенда!

И кои са трите основни грешки, които пречат на добрата ни форма

Много от нас тренират редовно през седмицата, но през уикенда се отдават на мързела. А това е много погрешно!

Експертите са категорични, че ако се оставим без спорт през почивните дни, това ще повлияе много на добрата ни форма. И колкото и да тренираме през останалото време, това няма да ни спаси от излишните сантиметри.

Фитнес експертът Дженифър Коен разкрива кои са трите навика, които ни пречат да постигнем мечатаната форма:

Пропускате спорта през уикенда
Дори и да тренирате редовно през седмицата, това не означава да прекарвате свободното време единствено пред компютъра или телевизора. Движението е важно дори и ако то включва разходка из квартала, плуване или каране на колело. Правилата на хранене също е важно да се спазват с постоянство. Може да си позволявате някое сладко изкушение от време на време, но преяждане през уикенда и наваксване с горенето на калории с тренировката в понеделник не е добра формула за хубава форма.

candice-swanepoel-yoga-pose-victoria-secret-2013-sport-campaign

Тренирам само ако съм в настроение
Ако отивате до фитнеса, единсвено когато имате настроение за спорт, това предварително ви обрича на провал. Защото колкото по-често ви се случва да отменяте тренировките, толкова по-трудно ще ви е да влезете отново в спортен ритъм. Проучване, публикувано в Psychology Bulletin показва, че над 90% от хората занимаващи се редовно със спорт са подобрили способността си за концентрация и като цяло имат повече енергия в ежедневието. Няма значение по кое време на денонощието ще намерите време за тренировка, важното е да я вместите в програмата си.

Копирате приятелите, които не спортуват

Ако повечето хора около вас изглеждат добре, но не спортуват, то вие определено имате проблем. Много от нас предпочитат да ходят на фитнес с приятелка, но когато такава няма наблизо, вие най-вероятно се отказвате от тренировка. Помислете колко е важно за вас да спортувате и да бъдете не само изглеждаща добре, но и здрава. Когато си дадете сметка за това, ще ви е по-лесно да посещавате залата дори и сама. Пък и винаги може да откриете нови приятели там, нали?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Кратка тренировка с Дилета Леота
Фитнес13 СЕПТЕМВРИ 2022

Кратка тренировка с Дилета Леота

Постелка и стена – това е всичко, от което се нуждаем, за да направим тази кратка, но интензивна тренировка.

10-минутна тренировка убиец на мазнини и калории
Фитнес13 МАРТ 2022

Най-релаксиращата тренировка за корем

+ разтягания за гръб

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките
Фитнес12 МАРТ 2022

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките

Активният начин на живот ни дава възможността да забавим часовника с до 10-12 години