Кога да очаквате резултат от тренировките

Изяснете си какво очаквате и не се отказвайте, докато не го постигнете!

Едно от нещата, което най-често интересува дамите, започнали да спортуват, е кога ще видят резултат.

Много момичета, които досега не са били активно спортуващи, няма да видят бързи резултати като оформени мускули. Това е и причината те да решат, че няма смисъл да продължат.

Оформете мускулите

Истината е, че кога ще видите мускули зависи от това колко често и колко интензивно тренирате – обикновено между четири и осем седмици. И ако това ви се струва като много време, обърнете внимание на другите признаци, че тренировките са ефикасни, като например това, че изкачвате стълби без да се задъхате. Ако ви се иска да оформите мускулите си възможно най-бързо, съсредоточете се върху интервални тренировки 3-4 дни седмично. Това ще ускори метаболизма ви, по-бързо ще изгорите мазнините, за да се покажат мускулите. Също така не забравяйте да си давате почивка между тренировките, за да позволите на тялото да се възстанови – ако прекалите, може да се сдобиете с травма.

Кога да очаквате резултат от тренировките

Заложете на протеините

Не забравяйте и диетата – ако мускулите са целта ви, добавете повече протеини в менюто си. Започнете с грамаж, равен на теглото ви. Може и да ви звучи много, но мускулите имат нужда от тази енергия, за да издържат по време на тежка тренировка и след това да се възстановят.

Какви са стремежите ви

Изяснете си какви са очакванията ви и какво искате да постигнете. Ако имате прекалено големи очаквания от свалянето на килограми, понякога свалянето на 1 кг може да ви се стори незабележим, но понякога може и да е и очевиден. Следете общия прогрес на тялото ви, а кантара използвайте като план В.

Мерете се правилно

Направете си снимки – преди и по време на свалянето на килограми, за да видите прогреса. Стремете се да ги правите на едно и също място и по едно и също време на деня, за да няма промяна в светлината, тъй като тя може да покаже доста голяма разлика. Не използвайте дрехите си като база за сравнение, тъй като те могат да се отпуснат с времето или да се стеснят след няколко пранета. Използвайте шивашки метър, с който да следите промяната на мерките ви.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Кратка тренировка с Дилета Леота
Фитнес13 СЕПТЕМВРИ 2022

Кратка тренировка с Дилета Леота

Постелка и стена – това е всичко, от което се нуждаем, за да направим тази кратка, но интензивна тренировка.

10-минутна тренировка убиец на мазнини и калории
Фитнес13 МАРТ 2022

Най-релаксиращата тренировка за корем

+ разтягания за гръб

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките
Фитнес12 МАРТ 2022

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките

Активният начин на живот ни дава възможността да забавим часовника с до 10-12 години