Здраве & Фитнес : Диети24 ОКТОМВРИ 2019

Диетолозите съветват да пием кафето си с протеин на прах

Комбинацията се оказва лесен начин да забързаме отслабването си

Диетолози откриха, че комбинацията от кафе и протеин е особено подходяща за хората, които се опитват да свалят излишните килограми.

Всъщност дори препоръчват да консумираме по този начин кафето си, преди закуската. Така още в началото на деня си набавяме нужната доза протеин, което според множество проучвания значително намаля чувството ни за глад по-късно през деня.

Това са страхотни новини за хората, които не обичат да закусват, веднага след ставането, и за тези, които тренират рано сутрин. Най-добрият вариант е, ако първо изпием кафето си с протеин, после тренираме, а 30 минути по-късно хапнем закуска, в която да се съдържа значително количество въглехидрати и протеини.

Диетолозите съветват да пием кафето си с протеин на прах

Всъщност според диетолозите комбинацията между кафе и протеин има т.нар. анаболен ефект. Но не бързайте да се стряскате от името – това означава просто, че по-лесно тялото ви ще се възстановява от натоварвания и едновременно с това ще сте заредени с много енергия.

Някои добавят и масло или ги, за допълнителен източник на енергия и нутриенти, но ако целта ви е да отслабнете, ви препоръчваме да пропуснете тази съставка. Вместо това просто разбъркайте кафето с протеина, като внимавате да не е твърде горещо, защото това ще направи сместа неравна и с бучки.

Комбинацията между тези храни е здравословна бомба за тялото ни

Създадоха кафе, което не горчи

Добавете тези ядки към диетата си и отслабвайте

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.