Не се омъжвайте, ако нямате тези 3 неща

Тези основни качества ще ви помогнат да посрещнете трудните моменти в брака си и да разрешавате конфликтите си успешно

Не се омъжвайте, преди да сте уверени, че сте развили тези 3 основни качества!

Бракът е и любов, и привличане, и обща визия за бъдещето. Но също така на него трябва да гледаме и като на дългосрочен проект, в който ще влагаме енергия и усилия.

Във всеки брак периодично настъпват периоди на трудности и на конфликти. За неподготвения човек това обикновено е началото на края – изненадани, гневни и обидени сме и активираме лоши, разрушителни модели на поведение. Ако искате да имате щастлив и устойчив брак, не се омъжвайте, преди да се уверите, че:

1. Знаете как да владеете емоциите си

Емоциите управляват голяма част от живота ни. Понякога те са положителни, понякога са отрицателни, но ни насочват в правилната посока. А има и емоции, които, за съжаление, единствено вредят. Те извират от подсъзнателни импулсивни тригъри, свързани с минали емоционални травми. Прекомерната, непровокирана от нищо ревност е една такава емоция, например. Кой тип жена сте: Майка, Съпруга или Любовница?

Ако все още не сте се научила да разпознавате у себе си тези разрушителни емоции и не знаете как да ги владеете, по-добре е все още да не се омъжвате.

2. Умеете ефективно да разрешавате конфликтите

Не се омъжвайте, ако конфликтите ви ужасяват. И ако сте убедени, че само хората, които не се обичат, се карат.

Истината е, че дори в най-хармоничните партньорства има конфликти и се случва да изпитаме силен гняв. Знаете ли какво да правите в такъв случай? Как да не спорите мръсно? Умеете ли да се фокусирате върху конкретния проблем и да не натривате носа на партньора с минали провинения? Да говорите от позицията на любящ партньор, а не от позицията на нараненото си его? Изслушвате ли внимателно и поставяте ли се на мястото на другия? Всички тези фактори играят ключова роля за това двама души да мога да излизат заедно от трудностите и да запазят уважението и близостта във връзката си. Тази илюстрация ще ви обясни всички проблеми в любовта

3. Имате позитивна нагласа

Звучи клиширано, но ни повярвайте – в една дългогодишна връзка положителната нагласа много често спасява привидно неспасяеми ситуации.

Умеете ли да излизате от напрегнати моменти с чувство за хумор? Имате ли навика да виждате и да изтъквате добрите качества на мъжа до вас и да го поощрявате? Или напротив, критична сте и лесно се отчайвате? Драматизирате ли проблемите, или по-скоро бързате да ги разрешите и да забравите? Отговорете си честно на тези въпроси, а ако установите, че имате склонност да мислите и да реагирате по-скоро негативно, отложете брака и поработете върху себе си. Положителната нагласа помага на всеки, независимо дали е обвързан, или не, но в една сериозна дългогодишна връзка е абсолютно необходима. Думите, които са като смъртна присъда за любовта

Трите фатални грешки във възпитанието на децата

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...