Психология : Връзки & секс20 ДЕКЕМВРИ 2018

Кой тип жена сте – Майка, Съпруга или Любовница?

Образът ни е ясно очертан във всяка една връзка

Майка, Съпруга или Любовница? Според психолозите, всяка от нас принадлежи малко или много към един от тези три основни типажа.

Ние носим в себе си и трите, но винаги една наклонност е водеща. Това обяснява защо някои жени са изключително отдадени на децата си, други се омъжват сравнително рано и лесно постигат хармония в брака си, а животът на други е въртележка от вълнуващи, но неуспешни авантюри.

Кой е вашият тип? Прочетете описанията и ще разберете.

Жената тип Съпруга:

Тя е лоялна, не е егоист, от ранна възраст е запленена от идеята за брака и е готова да постави мъжа си на първо място. В една връзка се старае много: поддържа се, къщата й е винаги чиста, за любимия й е приготвена топла вечеря. Склонна е да загърбва собствените си нужди, за да подкрепя във всичко и докрай своя партньор. Но лошото е, че ако твърде дълго сама поставя себе си на второ място, в един момент и мъжът ще започне да не я цени достатъчно. Другото слабо място на тези жени е, че не могат да бъдат щастливи когато нямат мъж до себе си.

Жената тип Любовница:

Тя е наивна, емоционална, вечно в преследване на романтичните си идеали. Ежедневната рутина я отблъсква. Пред това да стои пред печката предпочита да се разходи до мола и да си купи разкошна нова рокля, с която да е неустоима за мъжете. Увлеченията й са много, разочарованията – също. Но мъжкото внимание и тръпката от новото никога не й омръзват. Мъжете, които са били част от живота й, обикновено остават с топли чувства и пазят приятен спомен от изживяната страстна афера. Не е рядкост да си останат приятели. Ако все пак реши да сключи брак, тя ще се разбира по-добре с любовниците си, отколкото с мъжа си.

Жената тип Майка:

Тя не се отнася с мъжа си като с равен, а го третира като дете. Храни го, кара му се, после го успокоява, избира му дрехите, решава вместо него накъде да върви кариерата му. Жените-майки обикновено са магнит за слаби и зависими мъже и в такива връзки и двете страни се чувстват на място. Мъжът се привързва силно към жената тип Майка и трябва да стане чудо, за да реши да я изостави. В такива връзки страстта и сексът рядко са на ниво (или поне не за дълго), но пък обикновено са много стабилни, макар и скучни.

Искате да изпитате магията на това да бъдеш жена, в цялата й пълнота? Тогава не допускайте да затънете напълно в една от тези три роли. Променяйте образа си. Изненадвайте! Понякога дори и себе си.

 

Мъжете и тайните, които крият от своите половинки

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс21 АПРИЛ 2019

Двата най-важни въпроса за вашата връзка

Удивително е колко много хора подминават сигналите, които са пред очите им

Връзки & секс19 АПРИЛ 2019

Защо си станала жена под чехъл?

Жената под чехъл мисли, действа и взема решения чрез и за своя мъж

Връзки & секс15 АПРИЛ 2019

Трябва ли да споделяте парите с половинката си

Когато живеете заедно, ядете от една храна и харчите едни сметки, кой трябва да ги плаща?

Връзки & секс08 АПРИЛ 2019

Как да спасим връзката си, ако сме започнали да си омръзваме

Действайте веднага, преди рутината да навреди трайно