Психология : Връзки & секс01 ФЕВРУАРИ 2019

Тази илюстрация ще ви обясни всички проблеми в любовта

Поуката е, че винаги при проблем във връзката трябва да осъзнаваме, че има неща в ситуацията на другия, които не знаем и не виждаме

Тази илюстрация ще ви обясни всички проблеми в любовта

Във всяка връзка идва момент, когато някаква постъпка на партньора ни ни разочарова.

Тези неизяснени докрай разочарования и емоции, натрупани във времето, неизменно водят до края на любовта. Ще се разсърдим на половинката си веднъж, но ще ни мине и ще махнем с ръка. След време ще преглътнем ново разочарование… Едно по едно, малките подводни камъчета в крайна сметка ще разбият лодката, ако не ги разчистваме веднага от пътя си.

Замислете се за това, че почти няма връзка, приключила внезапно заради едно-единствено събитие. Повечето любови се стопяват малко по малко във времето. Ден след ден, една сърдита дума след друга, едно неспазено обещание, една нощ, прекарана с гръб един към друг. Истинската раздяла не идва с един телефонен разговор, а на малки, горчиви хапки.

Причината за всичко това е една. Че повечето влюбени не полагат усилие да погледнат на ставащото от гледната точка на другия.

Жените, които мъжете обичат да зарязват

Тази илюстрация ще ви обясни всички проблеми в любовта

Тази рисунка много точно показва как се изолираме един друг, когато отказваме да гледаме на събитията и от перспективата на другия.

На нея жената виси над пропаст, докато мъжът я държи за ръка, опитвайки се да я издърпа. Между тях обаче има малка пещера в скалата, а в нея – отровна змия. Мъжът не вижда, че в пролуката има змия, а жената не вижда, че той е затиснат от паднала скала.

Какво си мисли мъжът: “Затиснат съм от скала и агонизирам от болка, а тя не полага никакво усилие да се покатери нагоре!”

Какво си мисли жената: “Не мога да вляза в пещерата, защото змията ще ме ухапе и ще умра. Защо той просто не положи повече усилия и не ме издърпа директно горе!”

Какво кара един мъж да обича една жена?

Поуката е, че във всеки конфликт трябва да осъзнаваме, че има неща в ситуацията на другия, които не знаем и не виждаме. Тогава ще бъдем способни да водим диалог с много повече приемане и разбиране и ще имаме шанс да разрешаваме конфликтите си справедливо и окончателно.

Простичко е! Не забравяйте, че във всеки един миг вие не виждате всичко, което партньорът ви носи в душата си. Уважавайте това и се старайте да го разберете по-добре. Гледната точка към един проблем никога не е само една.

Кой тип жена сте: Майка, Съпруга или Любовница?

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

4 неща, които никога не бива да правим след скандал
Връзки & секс17 СЕПТЕМВРИ 2020

4 неща, които никога не бива да правим след скандал

Всяка от тези грешки може да бъде пагубна за доверието във връзката

5 предупредителни знака да не се събирате с бившия
Връзки & секс25 АВГУСТ 2020

5 предупредителни знака да не се събирате с бившия

Тези типове поведение често се появяват след раздялата

Необвързаните жени са по-щастливи от необвързаните мъже
Връзки & секс20 АВГУСТ 2020

Необвързаните жени са по-щастливи от необвързаните мъже

Сингъл мъжете се правят на силни, докато тайно чакат да открият половинката си

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс04 АВГУСТ 2020

Най-важното качество, което ни прави привлекателни

И то никак не е обвързано с външния вид