Психология : Връзки & секс01 ФЕВРУАРИ 2019

Тази илюстрация ще ви обясни всички проблеми в любовта

Поуката е, че винаги при проблем във връзката трябва да осъзнаваме, че има неща в ситуацията на другия, които не знаем и не виждаме

Във всяка връзка идва момент, когато някаква постъпка на партньора ни ни разочарова.

Тези неизяснени докрай разочарования и емоции, натрупани във времето, неизменно водят до края на любовта. Ще се разсърдим на половинката си веднъж, но ще ни мине и ще махнем с ръка. След време ще преглътнем ново разочарование… Едно по едно, малките подводни камъчета в крайна сметка ще разбият лодката, ако не ги разчистваме веднага от пътя си.

Замислете се за това, че почти няма връзка, приключила внезапно заради едно-единствено събитие. Повечето любови се стопяват малко по малко във времето. Ден след ден, една сърдита дума след друга, едно неспазено обещание, една нощ, прекарана с гръб един към друг. Истинската раздяла не идва с един телефонен разговор, а на малки, горчиви хапки.

Причината за всичко това е една. Че повечето влюбени не полагат усилие да погледнат на ставащото от гледната точка на другия.

Жените, които мъжете обичат да зарязват

Тази рисунка много точно показва как се изолираме един друг, когато отказваме да гледаме на събитията и от перспективата на другия.

На нея жената виси над пропаст, докато мъжът я държи за ръка, опитвайки се да я издърпа. Между тях обаче има малка пещера в скалата, а в нея – отровна змия. Мъжът не вижда, че в пролуката има змия, а жената не вижда, че той е затиснат от паднала скала.

Какво си мисли мъжът: “Затиснат съм от скала и агонизирам от болка, а тя не полага никакво усилие да се покатери нагоре!”

Какво си мисли жената: “Не мога да вляза в пещерата, защото змията ще ме ухапе и ще умра. Защо той просто не положи повече усилия и не ме издърпа директно горе!”

Какво кара един мъж да обича една жена?

Поуката е, че във всеки конфликт трябва да осъзнаваме, че има неща в ситуацията на другия, които не знаем и не виждаме. Тогава ще бъдем способни да водим диалог с много повече приемане и разбиране и ще имаме шанс да разрешаваме конфликтите си справедливо и окончателно.

Простичко е! Не забравяйте, че във всеки един миг вие не виждате всичко, което партньорът ви носи в душата си. Уважавайте това и се старайте да го разберете по-добре. Гледната точка към един проблем никога не е само една.

Кой тип жена сте: Майка, Съпруга или Любовница?

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс15 ЮЛИ 2019

Връзката между секса и любимия ни стил музика

Феновете на кънтри музиката и блуса са най-доволни от сексуалния си живот, а метълите са на дъното на класацията

Връзки & секс13 ЮЛИ 2019

Никога не пропускайте почивката с половинката

Почивката през лятото може да спаси връзката

Връзки & секс09 ЮЛИ 2019

Най-важното качество, което ни прави привлекателни

И то никак не е обвързано с външния вид

Връзки & секс08 ЮЛИ 2019

Дали си имате работа със сексуален нарцис?

7 признака безпогрешно издават мъжа, с когото е по-добре да не си лягате