Пригответе страхотно ястие за отрицателно време
Пилето по азиатски, гарнирано с печени на грил зеленчуци, е чудесна идея както за обяд, така и за вечеря. В тази рецепта са използвани броколи, жълта и червена чушка, моркови и червен лук, но ако тези зеленчуци не ви допадат, може да ги замените с любимите си.
Крехко пиле със спаначено песто
В по-студените дни, много подходящи за гарнитура са и карфиолът, гъбите, тиквичките и аспержите, така че изборът ви е голям и най-разнообразен. Освен това, за повече плътност може да добавите ориз или киноа към ястието.
Какво ви е необходимо?
За соса:
- 1/4 ч.ч. соев сос
- 2 с.л. оризов оцет
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. кафява захар
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 ч.л. царевично брашно
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1/4 ч.л. джиндифил
- 1/2 ч.л. сос Сирача
За пилето и зеленчуците:
- 500гр пилешко месо от гърди без кожа
- 1 1/2 ч.ч. нарязани броколи
- 1 голяма червена чушка
- 1 голяма жълта чушка
- 2 големи моркова
- 1 малък червен лук
Как да го приготвите?
*Важно: ястието може да се приготви както на грил, така и във фурна и на открит огън в природата*
Загрейте грила на средна топлина.
В малка купа смесете всички съставки за соса и разбъркайте добре.
В друга купе сложете нарязаното пиле и го залейте с половината сос, за да прести в маринатата, докато се занимавате със зеленчуците.
Алуминиевото фолио нарежете на 8 големи парчета с размери 30х20 см, като ги подредите в 4 двойки.
Нарязните зеленчуци изиспете в купа и ги залейте с остатъка от соса, като разбъркате добре, за да поемат от течността.
Разделете нарязното пиле условно на 4 части като всяка купчинка поставите в средата на фолиото и оставите достатъчно място и за зеленчуците.
Добавете и зеленчуците към пилето във фолиото, а ако има останал сос, може с него да залеете цялото ястие.
Използвайте другото фолио, за да затворите ястието между двата листа фолио, като внимателно притиснете краищата, за да не се отвори по време на готвене.
Поставете 4-те пакета върху грила (или във фурната на 180 градуса) за около 20 минути.
Много внимателно свалете пилето от огъня и после отворете фолиото, за да се охлади ястието. Сервирайте го топло.
Добър апетит!