Крехко пиле със спаначено песто

Изключително бърза и лесна за направа рецепта

Крехкото пилешко със спанак и пармезан е идеалният обяд (или вечеря). Особено за дамите, които нямат много време да се завъртят в кухнята.

Необходими продукти:

2 броя пилешки гърди
60 г листа от бейби спанак
30 г печени кедрови ядки
2 с.л. пресен лимонов сок
1-2 ч.л настъргана лимонова кора
80 мл зехтин
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
30 г прясно настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Върху предварително сгрят на средна температура грил тиган разтопете масло. Преди да сложите пилето да се пече го овкусете със сол и черен пипер. Печете по 5 минути от всяка страна.

Смесете спанака, кедровите ядки, лимонената кора и лимоновия сок и ги овкусете със сол. Може да се използва кухненски робот, за да ги разбъркате, но трябва да се внимава сосът да не стане на пяна. Към получената смес добавете зехтина и ситно настъргания пармезан. Разбъркайте внимателно и след това изсипете в стъклена купа, захлупете и съхранявайте на студено.

След това нанесете обилно от сместа върху пилето и сервирайте.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ОСНОВНИ ЯСТИЯ

Основни ястия06 ДЕКЕМВРИ 2018

Една по-различна рецепта за Никулден

Защото пълненият шаран вече е отживелица

Основни ястия18 НОЕМВРИ 2018

Пиле по азиатски със зеленчуци

Цветна, вкусна и много полезна рецепта за цялото семейство

Основни ястия11 ОКТОМВРИ 2017

Домашният хляб вече с био брашно

София Мел пуска нова серия биологично чисти продукти

Основни ястия13 АПРИЛ 2017

Бърза великденска пита

Опитайте това празнично изкушение, с което да смаете гостите си