С гъби и бекон всичко е по-вкусно и същевременно по-засищащо.
Необходими съставки:
За основата:
- 1 бр. тесто или готово тесто за тарт;
- 1 с.л. зехтин;
За плънката:
- 400 гр. гъби;
- 150 гр. пушен бекон, нарязан на малки кубчета;
За сос бешамел:
- 3 с.л. зехтин;
- 1 с.л. универсално брашно;
- 100 мл. топло мляко;
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно;
- 2 жълтъка;
- ½ кофичка краве кисело мляко;
- Сол;
- Пипер.
Фотография: Pexels.com
Начин на приготвяне на тарт с гъби и бекон
За основата:
Намаслете формата за тарта и разстелете листа тесто, покривайки стените на съда. След това трябва да надупчите внимателно с вилица тестото. Следващата стъпка изисква то да бъде покрито с прозрачно фолио и да се сложи във фурната, за да се запече до златисто. След това изваждате от фурната и оставяте да изстине.
Фотография: Istockphhotos.com
За плънката:
Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте и почистете добре гъбите, след което ги нарежете на ситно. Застелете тавата с намаслена хартия. Наредете гъбите и запечте за около 15 минути.
За сос бешамел:
Изсипете зехтина в средно голяма тенджера. Щом загрее добавете брашното, като разбъркате добре с метална лъжица за около 5 минути. Добавете топлото мляко и продължете да бъркате, докато сместта стане хомогенна.
След това прибавете чесъна, солта и черния пипер и оставете бешамела да поври още 3 минути, като продължите да бъркате. Следващата стъпка изисква добавянето на жълтъците и киселото мляко, които се разбъркват добре докато се хомогенизират с останалата смест.
Фотография: Istockphhotos.com
За тарта:
Разпределяте бекона върху тестото за тарт, докато го покрие. Отгоре поставяте гъбите и накрая бешамела. Покривате тарта и печете във фурната за около половин час. Когато кремът стане златист е готов. Остана само да изчакате да изстине преди да го нарежете.
Voilà! Вече имате вкусен тарт с гъби и бекон, на който да се насладите.
Фотография: Pexels.com
ВИЖТЕ ОЩЕ: Как да приготвим тортелини карбонара?