Съчетаващи се перфекто с тестото за тарт, което ще приготвим заедно сега, днешната рецепта ще се превърне в любимата ви офис храна. Гарантираме!
Необходими съставки:
- 1 бр. средно големи броколи, нарязани на малки розички;
- 1 лист готово тесто;
- 6 резена бекон /нарязан/;
- 300 гр. настъргано сирене;
- 3 яйца;
- 1 кофичка цедено кисело мляко;
- Наситнен магданоз;
- Сол;
- Пипер.
Фотография: Pexels.com
Начин на приготвяне на нашия вкусен тарт с броколи:
Първата и основна стъпка е да напълним тенджера с вода и да варим броколите, докато омекнат. След това ги поставяме в гевгир, като изплакваме обилно със студена вода, оставяйки ги да се отцедят.
Загряваме фурната на 180 градуса.
Разстиламе тестото в огнеупорна тавичка, като покриваме стените и премахваме излишния материал.
Време е да задушим бекона в тиган за 2-3 минути.
Фотография: Freepik.com
Разбиваме яйцата в купа, като добавяме киселото мляко и сиренето, разбърквайки ги добре.
След това прибавяме сол и черен пипер. Разпределяме броколите върху съда, така че да покрият цялата повърхност.
Отгоре изсипваме равномерно бекона и накрая яйчената смес, разбира се.
Печем тарта около 30 минути, докато придобие златист цвят.
Е, вече е време да го сервираме горещ и много, много вкусен.
Приятен апетит!
ВИЖТЕ ОЩЕ: Торта с ягоди: Рецептата мечта