Затъмнение и Супер Луна на 31 януари: какво трябва да знаем

Енергията на Луната е усилена многократно в дните около феномена

Рядък небесен феномен ще наблюдаваме в края на този месец. Тогава, второто пълнолуние в рамките на този календарен месец (“синя Луна”) ще съвпадне с пълно Лунно затъмнение.

На 31 януари, за втори път този месец Луната ще е във фаза на пълнолуние. Астрономите наричат този феномен Blue Moon.

В същото време, Луната ще е и в пълно затъмнение. И не само това – тя ще бъде по-близо до Земята (орбитата на Луната около Земята е елипсовидна и в някои месеци двете небесни тела са по-близо едно до друго) и ще изглежда по-голяма и по-ярка. Това съвпадане на тези три Лунни събития не се е случвало от 35 години насам, обяснява д-р Ноа Петро от НАСА. (В някои медии се появи информация, че феноменът не е наблюдаван от 150 години. Петро обаче припомня, че такова събитие се е наблюдавало на 30 декември, 1982 г.)

Астролозите пък обясняват, че случващото се ще засили многократно енергията на Луната и влиянието й върху нашите емоции.

Как тъгуват различните зодии

Затъмнение и Супер Луна на 31 януари: какво трябва да знаем

Какво ще усетим по време на Супер Лунното затъмнение? Фазите на пълнолуние хвърлят светлина в душата ни. Както пълната Луна осветява небето, така осветява и нашите най-дълбоки емоции и желания, засилва интуицията ни и потребността ни да чувстваме емоционална сигурност.

Астрологът на The Coveteut Амелия Куинт коментира: “Затъмненията усилват енергията на Луната, така че събитието на 31 януари ще бъде мощно. Влиянието му ще се усеща до шест месеца след това, така че 31 януари ще е определящ за остатъка от годината. Обърнете голямо внимание на това какво чувствате, от какво се нуждаете. В седмицата след затъмнението, можете дори да си записвате преживяванията си.”

С какво вашата зодия привлича и омагьосва мъжете?

Затъмнение и Супер Луна на 31 януари: какво трябва да знаем
Денят преди затъмнението, 30 януари, както и 1 февруари, също ще бъдат дни с мощна Лунна енергия.

През тези три дни, отделете време за медитация. Независимо какво означава това за вас. Може просто да излезете да походите пеш по тиха улица, за да останете насаме с мислите си.

Фокусирайте се върху важните емоции и истинските си цели. Онези неща, които извират от истинската ви същност и които ще ви донесат сигурност и удовлетворение. Помислете какво ви е нужно, за да ги постигнете. Запишете си мислите си на един лист и ги прочитайте отвреме-навреме на глас, особено по пълнолуние.

Да намерим вътрешен покой според зодията си

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ХОРОСКОПИ

Седмичен хороскоп от 28 март до 3 април
Хороскопи28 МАРТ 2022

Седмичен хороскоп от 28 март до 3 април

Започваме новия месец с новолуние

Седмичен хороскоп от 21 до 27 март
Хороскопи21 МАРТ 2022

Седмичен хороскоп от 21 до 27 март

Посрещаме началото на новия сезон с позитивна седмица

Седмичен хороскоп от 14 до 20 март
Хороскопи14 МАРТ 2022

Седмичен хороскоп от 14 до 20 март

Последната седмица от зимата няма да е съвсем лека, но предлага и множество възможности за романтика и щастливи моменти

Седмичен хороскоп от 7 до 13 март
Хороскопи07 МАРТ 2022

Седмичен хороскоп от 7 до 13 март

Какво ни очаква в най-женската седмица от годината?