Тънка коса, дебел корем и още ефекти от пушенето

Или как точно цигарите скапват външния ти вид

Ако пушиш, то вече знаеш, че трябва да ги откажеш. Не че искаме да те стряскаме, но цигарите вредят на сърцето, дробовете, мозъка и дори на сексуалния ти живот.

Ние ще ти кажем и друго – цигарите съсипват външния ти вид. Ако искаш допълнителен стимул, за да спреш да пушиш, виж как всяка цигара се отразява на красотата ти.

Торбички под очите

Мразим ги, когато се появят от недоспиване и търсим всевъзможни начини да се отървем от тях. Пушачките обаче са 4 пъти по-податливи на образуване на тъмни петна под очите, което се дължи на отлагането на никотин през нощта. Здравият сън няма да ти помогне.

Преждевременно стареене и бръчки

Започвай да се оглеждаш за крем против бръчки, няма как. Бръчиците ще се появят независимо, че си твърде млада за тях. Експертите са единодушни, че пушенето стимулира стареенето. Всъщност дори са изчислили, че пушачите изглеждат средно с година и четири месеца по-стари от непушачите. Защо? Пушенето влияе на кръвообращението, което прави кожната тъкан еластична и здрава.

Естественият блясък изчезва

Може и да не си обърнала внимание върху други пушачи, но от цигарения дим кожата губи блясъка си и придобива сивкав оттенък. 


Цигареният дим съдържа въглероден окис, който избутва кислорода от кожата, а никотинът намалява циркулацията на кръвта и оставя кожата суха и обезцветена. Пушенето отнема и хранителни вещества, включително витамин C, което помага за защита и възстановяване на кожата.

Стрии

Уточнихме вече колко зле влияе пушенето на кожата. Ето още нещо, което съсипва чудесния ти вид – стрии. Никотинът уврежда влакната и съединителната тъкан в кожата, което причинява загуба на еластичност и здравина. 

Наясно си, че стриите са нещо, с което почти всяка жена се бори. Но пушачките са по-склонни към образуване на тези неестетични белези.

Виж още на страница ii

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве20 АПРИЛ 2019

Средиземноморската диета, която експертите препоръчват

С нея сваляме килограми без мъчителни лишения и подобряваме здравето си

Здраве11 АПРИЛ 2019

Какво причинява мигрената и как да се преборим с нея

Мигрената засяга над 12% от световното населениe и повечето от тях са жени

Здраве10 АПРИЛ 2019

30 идеи за пролетен детокс, споделени от читателки

Над 150 дами писаха на страницата ни във Фейсбук в отговор на съвместното ни предизвикателство с Klorane

Здраве08 АПРИЛ 2019

Храните, които правят косата ни красива

Грижата за красивата прическа започва от кухнята.