Ето какво причиняват солариумите!

27-годишно момиче разкри тежките последици от желанието за изкуствен тен

Днес една шокираща снимка ни напомня колко опасен може да бъде солариумът.

Това е един урок, който 27-годишната Тауни Уоилоуби научава по трудния начин. Тя посещава по 4 пъти седмично солариума с надеждата да се сдобие с карамелена кожа, но се случва най-лошото. Той й причинява рак на кожата. Тауни разкрива, че дерматолог й поставя тежката диагноза, когато е едва на 21 г. Оттогава насам тя минава през сериозно лечение, след което по кожата й остават петна.

Тауни дори публикува снимка във Facebook, с която показа последиците от лечението – болезнени мехури и петна. “Ето как изглежда лечението от рак на кожата… Не забравяй да нанасяш слънцезащитни продукти и използвай само спрей тен. Всеки един от нас има една единствена кожа и е длъжен да се грижи за нея!“, пише момичето в поста си. Само за няколко часа снимката е споделена над 50 хил. пъти и предизвика редица коментари.

За съжаление, Уилоуби не е единствената. Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията, ракът на кожата е най-често срещаната форма на рак в САЩ. Иследвания на Американската академия по дерматология показват, че един на всеки пет души ще развие рак на кожата в живота си.

Излагането на вредните лампи в солариумите увеличава значително риска от меланом, най-опасната и смъртоносна форма на рак на кожата. За съжаление, засегнатите са най-вече млади хора на възраст между 25 и 29 години.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве25 МАРТ 2020

Как да готвим лесно, евтино и здравословно у дома

Ключът е в това да пазарувате точните продукти и да използвате максимално богатия избор от полезни подправки

Здраве22 МАРТ 2020

Домашен дезинфектант? По-добре не

Вижте какви препарати обае можете да си направите

Здраве20 МАРТ 2020

Упражнения за по-добра стойка от професионална балерина

5 упражнения, които ще ви помогнат да сте по-пластични и здрави

Здраве19 МАРТ 2020

Всичко, което трябва да знаете за най-важните витамини

Разглеждаме подробно всичко за витамин А, В, С, D, Е и К