Четири неща, които не трябва да липсват във вашата закуска

Направете първото хранене от деня си най-полезното

Четири неща, които не трябва да липсват във вашата закуска

Да пропускаме закуската вече е демоде.

Отдавна диетолозите и експертите опитват да ни убедят в това с факти – когато имаме три основни хранения в деня минимум, лесно регулираме кръвната си захар и предотвратяваме преяждането по-късно.

Ако въпреки това все още изпитвате затруднение да закусвате всеки ден, може би тези съвети ще ви помогнат. Според експертите тези четири елемента от закуската не трябва да липсват в ничия сутрин:

  • Зеленчуци – Да, рядко си представяме сутрешния тост редом до броколите, краставиците или спанака, но именно зеленчуците правят закуската по-засищаша, а също така и хидратираща заради високия процент вода в зеленчуците.
  • Протеин – За повече енергия и за по-дългосрочно засищане на глада добавете някакъв тип протеин в закуската. Дали ще добавите протеин на прах към овесените ядки, или ще изберете да комбинирате някакъв тип колбас с препечените филийки – изборът е ваш.
  • Естествени пробиотици – Киселото мляко е едно от най-хубавите неща, които можете да добавите към закуската си, за да си подсигурите комфорт и енергия през деня, избягвайки храносмилателните проблеми.
  • Нетрадиционни съставки – Закуската е по-различна от останалите хранения за деня и с това тя предлага множество възможности. Експериментирайте със съставките на овесените ядки и добавете нещо, което иначе не бихте като пчелен прашец за повече витамин B или пък поръсете малко семена за повече полезни мазнини – възможностите са неограничени.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Защо трябва да пием топла вода през лятото?
Здраве25 ЮЛИ 2022

Защо трябва да пием топла вода през лятото?

В предстоящите горещини трябва да се опитаме да не пием студена вода, а гореща. По този начин ще освежим тялото си.

За какво се използват минералните соли и на какво да обърнем внимание?
Здраве22 ЮЛИ 2022

За какво се използват минералните соли и на какво да обърнем внимание?

Минералните соли са от основна полза за функциите на тялото ни. Какви са оптималните нива и кога е подходящо да се приемат? Вижте повече тук.

Храните, които ни помагат да добием тен
Здраве13 ЮЛИ 2022

Храните, които ни помагат да добием тен

Имa продукти, ĸoитo нaиcтинa мoгaт дa запазят шоколадовия загар за по-дълго.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.