Здраве & Фитнес : Здраве27 ОКТОМВРИ 2014

Чай от джинджифил с мед и лимон се справя с грип и настинки

Започнете да го пиете още сега и ще избегнете заболяванията

Студеното време, което се случи сякаш светкавично, ни накара да помислим за това, че предстои сезона на настинките и грипа и как да се предпазим от вирусите.

Съвсем естествено ни се иска да посегнем към натуралните средства за подсилване на организма и по възможност да избегнем приема на каквито и да било лекарства.

Даваме ви една страхотна идея за ароматен чай от джинджифил с мед и лимон, който ще направи чудеса с организма ви и е един от най-верните помощници в справянето с настинките.

Ако обичате да си пийвате чай, не се колебайте да го правите толкова често, колкото ви се иска.

Защо джинджифил?

Антисептичните му свойства са безценни в сезона на настинките. Ароматният корен успокоява, тонизира и помага в укрепването на имунната система. Запарка от джинджифил пък ще се справи с възпаленото гърло.

Но освен невероятните му качества за преборване на вирусите, джинджифилът е много полезен за здравето изобщо.
Джинджифилът има спазмолитично, антисептично, антибактериално, антивирусно, противогъбично действие. А ето какви са ползите от чая от джинджифил в комбинация с мед и лимон.

Здраво сърце

Някои изследвания свързват растението с превенция от проблеми с кръвообращението, както и с понижаване на холестерола. По този начин помага в лечението на сърдечно-съдови заболявания, свързани със запушени вени и артерии.


Гадене и повръщане

Неприятните симптоми на повръщането могат да са в резултат от няколко неприятни фактора. Джинджифилът намалява напрежението и успокоява лигавицата на стомаха. Помага за лечение на гаденето и в първите месеци на бремеността.

Антибактериално действие

Медът, който ще добавите в чая, има антисептично действие. Много видове бактерии не могат да оцелеят в мед, така че освен за сладост на чая, той действа срещу възпаления. Медът подпомага и действието на храносмилателната система, особено при липса на някои ензими.

Антиоксидант

Освен мощните антиоксидантни свойства на джинджифила, може да добавите към чая и тези на лимона. Отличен източник на витамин С, който помага за редуциране на свободните радикали. Смята се, че лимонът помага при някои форми на рак, артрити и сърдечни проблеми. Витамин С подсилва имунната система.


5 храни, които помагат за по-добър сън
10 стъпки, с които ще намалите риска си от рак на гърдата

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве16 АВГУСТ 2019

Детокс с активен въглен - да или не?

Трендът с черните напитки и храни може би не е толкова здравословен, колкото си мислим

Здраве13 АВГУСТ 2019

5 храни, които не трябва да ядете преди плаж

Газирано, сладко и солено предизвикват подуване

Здраве05 АВГУСТ 2019

Най-опасните химикали в козметичните продукти

Пудрата и лакът за нокти крият канцерогени

Здраве02 АВГУСТ 2019

Голото тяло има силата да лекува, вярва Джулиан Хъф

"Танцът е моята суперсила. Когато танцувам, спирам да се притеснявам за това как изглеждам."