Здраве & Фитнес : Здраве27 ОКТОМВРИ 2014

Чай от джинджифил с мед и лимон се справя с грип и настинки

Започнете да го пиете още сега и ще избегнете заболяванията

Студеното време, което се случи сякаш светкавично, ни накара да помислим за това, че предстои сезона на настинките и грипа и как да се предпазим от вирусите.

Съвсем естествено ни се иска да посегнем към натуралните средства за подсилване на организма и по възможност да избегнем приема на каквито и да било лекарства.

Даваме ви една страхотна идея за ароматен чай от джинджифил с мед и лимон, който ще направи чудеса с организма ви и е един от най-верните помощници в справянето с настинките.

Ако обичате да си пийвате чай, не се колебайте да го правите толкова често, колкото ви се иска.

Защо джинджифил?

Антисептичните му свойства са безценни в сезона на настинките. Ароматният корен успокоява, тонизира и помага в укрепването на имунната система. Запарка от джинджифил пък ще се справи с възпаленото гърло.

Но освен невероятните му качества за преборване на вирусите, джинджифилът е много полезен за здравето изобщо.
Джинджифилът има спазмолитично, антисептично, антибактериално, антивирусно, противогъбично действие. А ето какви са ползите от чая от джинджифил в комбинация с мед и лимон.

Здраво сърце

Някои изследвания свързват растението с превенция от проблеми с кръвообращението, както и с понижаване на холестерола. По този начин помага в лечението на сърдечно-съдови заболявания, свързани със запушени вени и артерии.


Гадене и повръщане

Неприятните симптоми на повръщането могат да са в резултат от няколко неприятни фактора. Джинджифилът намалява напрежението и успокоява лигавицата на стомаха. Помага за лечение на гаденето и в първите месеци на бремеността.

Антибактериално действие

Медът, който ще добавите в чая, има антисептично действие. Много видове бактерии не могат да оцелеят в мед, така че освен за сладост на чая, той действа срещу възпаления. Медът подпомага и действието на храносмилателната система, особено при липса на някои ензими.

Антиоксидант

Освен мощните антиоксидантни свойства на джинджифила, може да добавите към чая и тези на лимона. Отличен източник на витамин С, който помага за редуциране на свободните радикали. Смята се, че лимонът помага при някои форми на рак, артрити и сърдечни проблеми. Витамин С подсилва имунната система.


5 храни, които помагат за по-добър сън
10 стъпки, с които ще намалите риска си от рак на гърдата

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве17 ОКТОМВРИ 2019

За по-красиво лице, започнете да ходите по-бързо

Ходенето с бързо темпо ни поддържа по-млади и се изписва и върху лицето ни

Здраве16 ОКТОМВРИ 2019

Отговори на най-важните въпроси за антидепресантите

Как действат, водят ли до пристрастяване и още

Здраве15 ОКТОМВРИ 2019

Създадоха кафе, което не горчи

Напитката не се произвежда от зърна истинско кафе, а е формулирана в лаборатория

Здраве07 ОКТОМВРИ 2019

Фитнесът е особено важен за интровертите

Упражненията ги откъсват от проблемите и подобряват самочувствието