7 мита за алергиите са разбити

Тези няколко факта ще ви докажат, че не трябва да се притеснявате излишно

"Алергиите са реални и техните корени се крият в наследствеността и околната среда, въпреки че положението може да се влоши от нашите мисли", обяснява д-р Андю Уейл в Discovery Health. "Тънка е границата между дух-тяло и емоционалният стрес може само да влоши алергичните реакции", допълва той.

Както вече споменахме, стресът може да влоши симптомите. Но лечението не е единственото, което може да ги намали. Ако си набавяте достатъчно сън, тренирате и се храните здравословно, това ще намали стреса и съответно ще намали проблемите с алергията.

Дори да се заключите вкъщи и да затворите всички врати и прозорци, цветният прашец и полените могат да намерят път не само към дома, но може да ги пренасяте по дрехите и по кожата от предишните дни. И все пак, не забравяйте да чистите редовно праха вкъщи и често да сменяте филтрите на климатиците.

Това за съжаление, не е вярно. В действителност, някои от най-алергенните храни са непреработените, като яйцата, мидите и ядките. Въпреки че органичните храни не са вредни пестициди, алергичните реакции често са предизвикани от натуралните протеини, което не може да бъде избегнато.

Това е един от най-разпространените митове. Всички мислят, че ако си вземат късокосмест любимец, ще намалят алергичните реакции. Това обаче няма как да стане, тъй като те се предизвикват не от космите, а от протеин, който се съдържа в кожата на животното и съответно, той се разпространява във въздуха. Специалистите казват, че кучетата предизвикват 2 пъти повече алергии в сравнение с котките.

Експертите казват, че алергиите могат да се появят на всяка възраст. Тъй като те отчасти са наследствени, дори да не сте ги проявили до момента, различни промени в околната среда могат да ги отключат във всеки един момент. А понякога дори може да не сте разбрали, че имате алергичен пристъп и да си мислите, че сте били просто хремави.

Преди да приготвите куфара, по-добре да знаете, че алергията може да се прояви навсякъде. Това се дължи на факта, че навсякъде има различни стимулатори – така че ако не сте я проявили на полените, то може това да се отключи на цветния прашец.

Безспорно, един от най-любимите ни сезони е пролетта! Но радостта от цъфналите дървета, зеленината наоколо и мириса на ароматните цветя бива помрачена от алергиите.

Още с първите стъпки навън, ние сме измъчвани от сенна хрема и парещи очи. Въпреки че алергията е нещо, с което трябва да се научим да живеем, има доста разпространени вярвания, които са далеч от реалността. Ето защо, ние се допитахме до специалистите, които разбиха най-големите митове, свързани с този проблем.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве07 ОКТОМВРИ 2019

Фитнесът е особено важен за интровертите

Упражненията ги откъсват от проблемите и подобряват самочувствието

Здраве04 ОКТОМВРИ 2019

Любимата здравословна рецепта на Бионсе

Нейната идея за овесени ядки е много по-различна от това, което сме виждали до сега

Здраве30 СЕПТЕМВРИ 2019

Гладът към тези храни издава, че нещо не е наред с тялото ни

Когато ни се прияде някоя конкретна храна, вероятно тялото ни се опитва да ни каже нещо

Здраве29 СЕПТЕМВРИ 2019

Грешките в готвенето, които забавят метаболизма ни

Не е важно само с какво се храните, но и как го подготвяте