Здраве & Фитнес : Фитнес03 СЕПТЕМВРИ 2016

Как да се избавим от мускулната треска

Наблегнете на масажите и на… още упражнения

Ако сте начинаещи в тренировките и сте стриктни в залата, със сигурност в един момент сте се оплакали от болезнена мускулна треска.

При натоварването се причиняват микроскопични наранявания на тъканта и белите кръвни телца се заемат с пораженията, като през това време отделят вещества, които притъпяват болката. Процесът продължава около 36 часа, след които вече започвате да изпитвате болка и посягате към хапчетата. Лекарите обаче съветват да не го правите, защото болката стимулира тялото да възстановява мускулната тъкан. Ето някои алтернативни начини да се справите с болката:

Движение
Да, мускулите ви са чувствителни, но не са наранени. Не използвайте възможността веднага да се хвърлите на дивана. Най-доброто, което може да направите, е да тренирате още. Ако имате сили за стандартна тренировка, то мускулите ви ще се възстановят много по-бързо. Ако пък не можете, тогава поне си направете дълга разходка, но в никакъв случай не изключвайте движението.

sport

Масаж
Масажът ще отпусне мускулите ви и ще ви донесе бързо облекчение. Ако не ползвате услугите на професионален масажист, можете да се опитате да го направите сами вкъщи. Използвайки палците си започнете от най-долната точка на схванатия мускул и след това продължете нагоре, като разтривате с кръгови движения.

Вана
Напълнете ваната с гореща вода и разтворете в нея ароматни соли. Те съдържат магнезиев сулфат, който се абсорбира в кожата и достига до мускулите, редуцирайки възпалението. А самата гореща вана отпуска както духа, така и тялото, а мускулната треска е перфектно извинение за малка доза релакс.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес18 СЕПТЕМВРИ 2019

Как тренират българските фитнес инфлуенсъри?

Как фитнес инфлуенсърите у нас се грижат за фигурата си, какви са любимите им тренировки и още

Фитнес17 СЕПТЕМВРИ 2019

Тренировка за стегнато тяло само с един фитнес уред

Можете да го използвате както във фитнеса, така и у дома

Фитнес02 СЕПТЕМВРИ 2019

Фитнес треньорът в задния ви джоб - инстаграм профилите за упражнения, които трябва да следвате

Съветите на тези инфлуенсъри ще преобразят тялото ви

Фитнес15 АВГУСТ 2019

Тренировки без тежести за дупе и крака от фитнес инфлуенсърите

Всяка една от тях можете да направите навсякъде и не изискват никакво оборудване