Здраве & Фитнес : Фитнес03 СЕПТЕМВРИ 2016

Как да се избавим от мускулната треска

Наблегнете на масажите и на… още упражнения

Ако сте начинаещи в тренировките и сте стриктни в залата, със сигурност в един момент сте се оплакали от болезнена мускулна треска.

При натоварването се причиняват микроскопични наранявания на тъканта и белите кръвни телца се заемат с пораженията, като през това време отделят вещества, които притъпяват болката. Процесът продължава около 36 часа, след които вече започвате да изпитвате болка и посягате към хапчетата. Лекарите обаче съветват да не го правите, защото болката стимулира тялото да възстановява мускулната тъкан. Ето някои алтернативни начини да се справите с болката:

Движение
Да, мускулите ви са чувствителни, но не са наранени. Не използвайте възможността веднага да се хвърлите на дивана. Най-доброто, което може да направите, е да тренирате още. Ако имате сили за стандартна тренировка, то мускулите ви ще се възстановят много по-бързо. Ако пък не можете, тогава поне си направете дълга разходка, но в никакъв случай не изключвайте движението.

sport

Масаж
Масажът ще отпусне мускулите ви и ще ви донесе бързо облекчение. Ако не ползвате услугите на професионален масажист, можете да се опитате да го направите сами вкъщи. Използвайки палците си започнете от най-долната точка на схванатия мускул и след това продължете нагоре, като разтривате с кръгови движения.

Вана
Напълнете ваната с гореща вода и разтворете в нея ароматни соли. Те съдържат магнезиев сулфат, който се абсорбира в кожата и достига до мускулите, редуцирайки възпалението. А самата гореща вана отпуска както духа, така и тялото, а мускулната треска е перфектно извинение за малка доза релакс.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес20 НОЕМВРИ 2019

Виждаме резултати чак шест седмици след началото на тренировките

За съжаление, обещания от сорта "сваляме десет килограма за десет дни", трудно биха били верни

Фитнес08 НОЕМВРИ 2019

Фитнес уредът за цяло тяло, който можем да си направим у дома

Рециклираме стария си клин и се грижим за формата си у дома

Фитнес21 ОКТОМВРИ 2019

Упражнения, които топят мазнините на корема за 5, 10 или 15 минути

Ако не ви достига време, не губете мотивация

Фитнес16 ОКТОМВРИ 2019

Кратки тренировки за тонус и добро настроение

Всички се правят за по няколко минути у дома