Здраве & Фитнес : Диети29 НОЕМВРИ 2018

Три заповеди за интелигентна диета

Успехът в отслабването зависи не просто от храненето, а от това как го правите

За да има успех всяка диета, на която се подлагате, трябва да внимавате тя да отговаря на три основни заповеди за ефективност.

За съжаление много хора пропускат едно или повече условия за успех. За да се радвате на превъзходни резултати от начина си на хранене с цел отслабване, вижте трите точки, които ще ви помогнат.

Предколедна диета? Мисията възможна!

Яжте повече протеини  

От всички храни, които ви е позволено да консумирате, докато отслабвате, тези, които съдържат протеини са най-важните. Протеините помагат за преодоляването на апетита, за стабилизирането на нивата на кръвната захар и предотвратяват загубата на мускулна маса. Това на свой ред помага за ускоряване на метаболизма и на процеса на загуба на мазнини.

Не пренебрегвайте количеството на протеините – включвайте ги във всяко хранене: закуска, обяд и вечеря.

Редовно хранене

Концепцията, че след като се ускори метаболизмът ви, ще започнете да се храните повече, не е точна. Ускоряването на метаболизма е свързано с приемането на храна, която го провокира. Затова е важно да се храните редовно и периодично. Освен това редовното хранене помага да нямате пристъпи на глад. Така ще избегнете и спада на енергията ви и ще успеете да спазвате диетата си много по-лесно.

9 причини диетата ви да не действа 

Хранете се с пресни храни

Свежите продукти са задължителни по време на отслабване. Живеем в свят, в който преработените храни са на всеки ъгъл и просто чакат да внесат своя принос в наднорменото тегло. Елиминирайки тези продукти, ще помогнете на диетата си да си свърши работата. Фокусирайте се върху пресни продукти в естественото им състояние – пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, здравослвони мазнини…

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети22 ЮНИ 2019

Японската диета, която стапя килограмите

Нарича се "Окинава", защото е характерна за хората, жители на тези острови в Япония

Диети21 ЮНИ 2019

Истински жени разказват защо са се отказали от диетите

Ако се чудите дали да започнете да пазите диети или да спрете да го правите - прочетете тази статия

Диети14 ЮНИ 2019

4 най-важни правила, които ще ни помогнат да ядем по-малко

Така няма да пълнеем, но и никога няма да гладуваме