Пица за закуска – може ли да бъде тайно здравословна?

Мечтите наистина се сбъдват

Според диетолога, Прия Тил, може би е по-добро решение да закусим с пица, отколкото със зърнена закуска, мюсли или гранола.

Купеното мюсли е смесено с много ненужна захар, калорични сушени плодове и други добавки, които го правят вредно и прекалено богато на калории. За сметка на това, ако изберем по-семпла рецепта за пица, може да се окаже, че любимото ни изкушение не е никак толкова вредно, колкото си мислим.

Пицата съдържа в повечето случаи повече протеин, от колкото гранолата, и това я прави по-засищащ вариант. Освен това комбинацията от протеини и въглехидрати сутрин е една от най-енергизиращите.

Не трябва да пропускаме и факта, че хапването на нещо, което всъщност обичаме и искаме да ядем сутрин, значително повишава настроението ни и ни зарежда с повече мотивация да се придържаме към здравословна диета. Така сякаш сме имали едно хранене, с което сме се поглезили, и можем да продължим с полезните храни.

Яде ли кралицата пица?

Разбира се, от голямо значение е каква точно пица изберем. Ако сложим като топинги топено сирене, кашкавал, два вида месо, тонове кетчуп, майонеза или песто, няма как да си набавим достатъчно полезни вещества. Но по-семплите варианти са перфектни опции за хората на диета, които все пак искат да се наслаждават на храната си.

Ако си купувате готова пица, търсете тази, с по-малко продукти отгоре. Ако имате възможността да поръчате пълнозърнесто тесто, вместо обикновено, това значително ще подобри избора ви, а вкусът почти няма да се промени. Също така опитайте да замените салама с пастърма, която е по-богата на протеини, а сиренето е добре да бъде по-твърдо, защото то най-често има по-малко мазнини.

Неделите на Бионсе са за пица и вино

В случай, че смятате да си направите вкъщи пицата, имате още повече възможности да подобрите рецептата. Ето едно предложение за вкусна пица за закуска, която няма да ви тежи на съвестта:

Как да спрете да преяждате вечер след работа?

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети15 НОЕМВРИ 2019

Как готвят жените, които никога не дебелеят

Първите спънки към перфектна фигура се крият в начина, по който подготвяме храната си

Диети01 НОЕМВРИ 2019

Кои чайове за отслабване всъщност работят?

Поглеждаме отвъд маркетинговите трикове и търсим истинските чайове за отслабване

Диети29 ОКТОМВРИ 2019

Добавяме екстракт от ванилия и махаме захарта от диетата си

Този трик ще ви спаси от пристрастяването по захарта

Диети27 ОКТОМВРИ 2019

Какво закусват супермоделите?

Здравословни идеи за старта на деня от най-красивите жени в света