Пица за закуска – може ли да бъде тайно здравословна?

Мечтите наистина се сбъдват

Според диетолога, Прия Тил, може би е по-добро решение да закусим с пица, отколкото със зърнена закуска, мюсли или гранола.

Купеното мюсли е смесено с много ненужна захар, калорични сушени плодове и други добавки, които го правят вредно и прекалено богато на калории. За сметка на това, ако изберем по-семпла рецепта за пица, може да се окаже, че любимото ни изкушение не е никак толкова вредно, колкото си мислим.

Пицата съдържа в повечето случаи повече протеин, от колкото гранолата, и това я прави по-засищащ вариант. Освен това комбинацията от протеини и въглехидрати сутрин е една от най-енергизиращите.

Не трябва да пропускаме и факта, че хапването на нещо, което всъщност обичаме и искаме да ядем сутрин, значително повишава настроението ни и ни зарежда с повече мотивация да се придържаме към здравословна диета. Така сякаш сме имали едно хранене, с което сме се поглезили, и можем да продължим с полезните храни.

Яде ли кралицата пица?

Разбира се, от голямо значение е каква точно пица изберем. Ако сложим като топинги топено сирене, кашкавал, два вида месо, тонове кетчуп, майонеза или песто, няма как да си набавим достатъчно полезни вещества. Но по-семплите варианти са перфектни опции за хората на диета, които все пак искат да се наслаждават на храната си.

Ако си купувате готова пица, търсете тази, с по-малко продукти отгоре. Ако имате възможността да поръчате пълнозърнесто тесто, вместо обикновено, това значително ще подобри избора ви, а вкусът почти няма да се промени. Също така опитайте да замените салама с пастърма, която е по-богата на протеини, а сиренето е добре да бъде по-твърдо, защото то най-често има по-малко мазнини.

Неделите на Бионсе са за пица и вино

В случай, че смятате да си направите вкъщи пицата, имате още повече възможности да подобрите рецептата. Ето едно предложение за вкусна пица за закуска, която няма да ви тежи на съвестта:

Как да спрете да преяждате вечер след работа?

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети19 СЕПТЕМВРИ 2019

Как изглежда здравословното меню през есента?

Бърз гайд за здравословно хранене през новия сезон

Диети17 СЕПТЕМВРИ 2019

"Здравословните храни", които тайно са по-вредни и от понички

Кое ви се яде повече - донъти или мюсли? Разликата между двете се оказва не чак толкова голяма

Диети11 СЕПТЕМВРИ 2019

Здравословно бананово суши за закуска

Това лесно хапване може да се приготви в различни варианти, като тези с шоколад ще станат любими и на децата

Диети06 СЕПТЕМВРИ 2019

Петдневен есенен детокс със супа

Успокоява, изчиства и подготвя тялото за зимата