Здраве & Фитнес : Диети26 НОЕМВРИ 2018

Как гладува 52-годишната Хали Бери?

Звездата практикува модерното интервално гладуване, но по собствен начин

За своите 52 години звездата Холи Бери успя да съхрани всичко което й донесе успех в живота – не само своята класа и професионализъм, но и отличната си форма.

Тя не само е сериозна последователка на фитнес тренировките и твърди, че не си представя живота без тях, но и се старае да вдъхновява феновете си с примера си в Instagram. Разбира се, балансираното хранене има специално място в начина й на живот. Наскоро описа особеностите на фастингa (периодично гладуване), които тя е открила за себе си.

Хали и ичният й треньор Питър Лий Томас разказват пред последователите й в Instagram как на практика се случва интервалното гладуване. Питър се придържа към класическата схема 16/8: в продължение на 16 часа се въздържа от храна, като разпределя храненето в следващите 8 часа. Първият му прием на храна се случва в периода между 12 ч. и 14 ч. И съответно след 8 часа (вечер между 20 ч. и 22 ч.) той забравя за пътя към хладилника.

Хали Бери разкри своята фитнес програма

Хали Бери твърди, че също предпочита да пропуска закуската, а първият й прием на храна е около 2 часа след обяд. „Не че не приемам полезни вещества и витамини – просто не ям“, уточнява звездата.

Като млада Хали Бери е била диагностицирана с диабет тип 2. Преди няколко месеца тя сподели с феновете си в Instagram, че спазва популярната кето диета. „Тъй като съм диабетик, в по-голямата част от живота ми се налага да внимавам какво ям и всъщност следвам кето начин нa хранене. Ненавиждам думата „диета“ и ви съветвам да го наричате начин на живот или начин на хранене, а не диета. Кето е начин на хранене с ниско съдържание на въглехидрати, което позволява бързото изгаряне на мазнини. Смятам, че по този начин се забавя и процеса на стареене. Освен това този начин на хранене ви позволява да контролирате и апетита си, ставате по-енергични, по-концентрирани и паметта се подобрява.“

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети23 МАРТ 2019

Диетата "фактор Ф" ще ни вкара във форма за лятото

Може ли това да е лесната за следване диета, която винаги сме търсили?

Диети13 МАРТ 2019

Как никога да не сме гладни с по-малко храна

Ако опитвате да ограничите количеството храна, която консумирате, тези съвети ще ви помогнат.

Диети11 МАРТ 2019

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.

Диети23 ФЕВРУАРИ 2019

Алкохол и диета? Мисия възможна!

Разберете по колко и какво може да пиете, и пак да се отървете от досадните килограми