Здраве & Фитнес : Диети12 ДЕКЕМВРИ 2018

5 лесни трикове да ядете по-малко

Намалете не само броя порции, но и броя калории

Да консумирате по-малко храна не означава да гладувате, а да заблудите себе си или по-скоро мозъка си, че ви е нужно по-малко количество, за да сте сити.

Колко често може да нарушаваме диетата си?

Благодарение на няколко лесни и хитри трикчета, може да намалите както порциите си, така и приеманите калории. По този начин, без драстични диети, ще се отървете от онези досадни 2-3 килограма, които ви делят от перфектната форма.

#Забравете за телефона, телевизора и лаптопа. Докато се взирате в екрана или просто преглеждате Facebook, неусетно приемате повече храна. Причината е, че занимавате съзнанието си с нещо друго (различно от храненето) и така не следите количеството, което изяждате. Този навик е особено вреден вечер, когато седнете пред телевизора с пакет чипс или сладки, които изведнъж се изпаряват.

#Организирайте всичко. Когато денят ви е организиран и подреден, няма да имате време, за да се чудите какво ще ядете. Освен това, ще пропуснете и яденето от скука, което най-често се случва следобеда, когато човек е уморен и няма занимание, което да го отклони от похапването.

#Сядайте! Ако се храните прави или още по-зле – вървейки, е много вероятно да не обърнете внимание на количеството храна, която приемате. Подобно на използването на технологиите, яденето в движение ви разсейва. Хранете се седнали и така ще сте фокусирани изцяло върху ястието ви, което също така ви дава възможност и да му се насладите много повече.

12 трика с които ще направите всяко хапване по-здравословно

#Нож и вилица. Според последните проучвания, храненето с прибори намалява с 30% количеството приета храна. Защо? Разрязването на всяка хапка отнема време, а и сигналите, че сте се нахранили, достигат по-бавно до мозъка и съответно драстично намалявате вероятността от преяждане.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети23 МАРТ 2019

Диетата "фактор Ф" ще ни вкара във форма за лятото

Може ли това да е лесната за следване диета, която винаги сме търсили?

Диети13 МАРТ 2019

Как никога да не сме гладни с по-малко храна

Ако опитвате да ограничите количеството храна, която консумирате, тези съвети ще ви помогнат.

Диети11 МАРТ 2019

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.

Диети23 ФЕВРУАРИ 2019

Алкохол и диета? Мисия възможна!

Разберете по колко и какво може да пиете, и пак да се отървете от досадните килограми