Здраве & Фитнес : Диети12 ДЕКЕМВРИ 2018

5 лесни трикове да ядете по-малко

Намалете не само броя порции, но и броя калории

Да консумирате по-малко храна не означава да гладувате, а да заблудите себе си или по-скоро мозъка си, че ви е нужно по-малко количество, за да сте сити.

Колко често може да нарушаваме диетата си?

Благодарение на няколко лесни и хитри трикчета, може да намалите както порциите си, така и приеманите калории. По този начин, без драстични диети, ще се отървете от онези досадни 2-3 килограма, които ви делят от перфектната форма.

#Забравете за телефона, телевизора и лаптопа. Докато се взирате в екрана или просто преглеждате Facebook, неусетно приемате повече храна. Причината е, че занимавате съзнанието си с нещо друго (различно от храненето) и така не следите количеството, което изяждате. Този навик е особено вреден вечер, когато седнете пред телевизора с пакет чипс или сладки, които изведнъж се изпаряват.

#Организирайте всичко. Когато денят ви е организиран и подреден, няма да имате време, за да се чудите какво ще ядете. Освен това, ще пропуснете и яденето от скука, което най-често се случва следобеда, когато човек е уморен и няма занимание, което да го отклони от похапването.

#Сядайте! Ако се храните прави или още по-зле – вървейки, е много вероятно да не обърнете внимание на количеството храна, която приемате. Подобно на използването на технологиите, яденето в движение ви разсейва. Хранете се седнали и така ще сте фокусирани изцяло върху ястието ви, което също така ви дава възможност и да му се насладите много повече.

12 трика с които ще направите всяко хапване по-здравословно

#Нож и вилица. Според последните проучвания, храненето с прибори намалява с 30% количеството приета храна. Защо? Разрязването на всяка хапка отнема време, а и сигналите, че сте се нахранили, достигат по-бавно до мозъка и съответно драстично намалявате вероятността от преяждане.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети14 ОКТОМВРИ 2019

Отслабване с интервален прием на въглехидрати

Този режим редува висок с ограничен прием на въглехидрати, в зависимост от активността ни през деня

Диети13 ОКТОМВРИ 2019

Безглутеновата диета подобрява секса

Интересно проучване ни дава съвет как да подобрим здравето и сексуалния си живот

Диети11 ОКТОМВРИ 2019

4 детокс храни, които да включим в ежедневното си меню

Те ще подобрят резултатите от диетата и ще подсилят имунната ви система