Living : Лица : Мода : Новини12 ОКТОМВРИ 2016

Супермоделите тренират и вземат решения сутрин

Техните ритуали в първия един час след събуждане: Миранда, Алесандра и още

Вярването, че денят се познава от сутринта, не е никак случайно. 

Изборите, които правим сутрин, от това какво закусваме, дали тренираме, дали отделяме по час само за себе си, наслаждавайки се на кафето си и четейки книга, задават неговия ритъм. Според науката, самоконтролът ни намалява с напредването на деня, затова сутрин имаме най-силна воля и сме най-съсредоточени във важните неща. Това означава, че няколкото часа след събуждане трябва да са заети от навиците, които се изграждат по-трудно: здравословно хранене, тренировка, правене на план за деня.

Но не само учените са наясно с този факт. Топмоделите също! Дали заради натоварения им график, или заради нещо друго, тези момичета знаят колко важно е да стартират деня си продуктивно и по възможно най-позитивния начин. Вижте как запълват сутрините си те, а тук можете да прочете какво хапват супермоделите за закуска!

Линдзи Елингсън

Lindsay Morning

“Закуската е едно от любимите ми хранения! Ако не мога да отида в близкия ресторант с био меню, обичам да съчетавам кисело мляко с мед и боровинки. Млякото е пълно с протеини, които ще ви заредят с енергия за цялата сутрин, а боровонките съдържат антиоксиданти, които са страхотни за кожата,” казва блондинката пред Byrdie.

Бившият модел на Victoria’s Secret споделя още, че избягва да пие кафе и чай. “Имах консултация с аюрведа специалист, който ми каза, че сутрин трябва да пия топла, пречистена вода. Според него тялото абсорбира по-добре топлата вода, отколкото студена, а това помага на работата на стомаха.”

Алесандра Амброзио

Ale Morning

“Обичам да вземам решения сутрин, когато умът ми е свеж,” казва Алесандра пред Self. “Правя йога, пилатес. Успявам да оставам мотивирана, тъй като включвам тренировките си в редовния си режим.”

Амброзио отделя време и да си отдъхне, да медитира и да оцени това, което е най-важно в живота й. За нея перфектната закуска се състои от авокадо, варени или пържени яйца. “И голяма чаша кафе… Не можеш да устоиш!”

Кара Делевин

Cara Morning

“Събуждам се и изписвам три страници. В началото не знам какво искам да напиша, но след това се чувствам много по-малко луда,” казва харизматичната Кара.

“Понякога може и да ви се струва трудно. Но по този начин изпускате напрежението и някъде из тези страници може да откриете идея, която си струва.”

Миранда Кер

Miranda Morning 2

“Обичам да практикувам сутрешна медитация, за да мога да започна деня си с позитивна енергия и да се обкръжа със светлина,” казва австралийката пред VOGUE. “Освен това отделям поне 20 мин. за упражнения, обикновено йога или пилатес.”

“За повече енергия си правя зелено смути, богато на много витамини и минерали. Традиционната ми рецепта съдържа: кокосова вода, половин чаша бадемово мляко, 1 с.л. пудра от акай, 1 с.л. годжи бери, 1 с.л. спирулина, 1 с.л. какао, 1 с.л. матча пудра, 1 с.л. семена от чия, 1 с.л. протеинова пудра и 1 с.л. кокосово масло.”

Стела Максуел

Stella Morning

Един от новите ангели на Victoria’s Secret разкрива пред The Coveteur, че когато стане дума за ритуала й след събуждане, той не се различава особено от този на средностатистическия млад човек: “Първо си проверявам телефона, социалните мрежи и имейлите. След това си вземам душ и пия кафе. Кафето е от огромна важност сутрин. Обичам и чай, но сутрин винаги пия кафе, обикновено с бадемово мляко.”

“Сутрешният душ ме събужда, дава ми енергия и ме подготвя за деня. Слагам овлажнител на лицето си, малко балсам за устни, разресвам косата си. След това се обличам и излизам.”

Карли Клос

Karlie Morning

“Обожавам да тренирам сутрин. Събуждам се малко по-рано, пия кафе и директно отивам да тичам или на тренировка. Дори да става дума само за 20 минути, това е ритуал, с който започва деня ми,” споделя Карли.

“След това си вземам душ и си мия зъбите. Не ми трябва много време, за да се приготвя сутрин. Обичам да имам повече време за вкусна закуска, нещо, което да ме засити. Например омлет със спанак, авокадо и тиквички. След това бързам да изляза!”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

10 години без Уитни Хюстън
Лица11 ФЕВРУАРИ 2022

10 години без Уитни Хюстън

Припомняме си за живота на неповторимата певица

Номинираха Стоянка Мутафова за "Гинес"
Лица02 ФЕВРУАРИ 2022

Цитатите, с които ще запомним Стоянка Мутафова

Днес се навършват 100 години от рождението й

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги
Лица01 ФЕВРУАРИ 2022

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги

Актьорът почина на едва 37 години

Принцеса Даяна никога не излизала без парфюм
Лица31 ЯНУАРИ 2022

Принцеса Даяна миела чиниите в двореца

Какво е било да работиш в кухнята на принцеса Даяна?