Living : Лица11 ФЕВРУАРИ 2022

10 години без Уитни Хюстън

Припомняме си за живота на неповторимата певица

На днешния ден преди 10 години се сбогувахме с една музикална легенда.

“Харесва ми да съм жена в този мъжки свят. В крайна сметка мъжете не могат да носят рокли, но ние можем да носим панталони”, казвала е Уитни Хюстън.

На годишнината от смъртта й си я спомняме такава, каквато цял свят я обикна – красива, талантлива, лъчезарна и с неподправено чувство за хумор.

Макар и от малка да е заобиколена от музиката – братовчедка й е Дион Уоруик, а семейна приятелка е била Арета Франклин – тя започва кариерата си като модел. Тя е първата тъмнокожа жена, която да краси корицата на списание Seventeen.

10 години без Уитни Хюстън

Когато се обръща към музиката обаче, успехът й е незабавен и още по-голям. Дебютният й албум е обявен за един от 500-те най-добри албума, създавани някога според списание Rolling Stone.

Едноименният й албум от 1985 година пък става абсолютен бестселър, а баладата “Saving All My Love for You” се превръща в първия номер едно хит в САЩ и във Великобритания.

В любовта обаче няма толкова голям късмет. “Бих предпочела да съм сама, отколкото да съм нещастна”, казвала е тя за трудностите си в любовта.

10 години без Уитни Хюстън

Сред партньорите й са актьорът Еди Мърфи и футболистът Рандал Кънингам, но най-голямата любов на певицата е R&B певецът Боби Броун. За него се жени през лятото на 1992 година и година по-късно се ражда единственото й дете – дъщеря й Боби Кристина.

Уитни Хюстън и дъщеря й Боби Кристина са убити

Въпреки че любовта на Боби и Уитни е голяма, заради нея певицата става зависима към наркотици. През 2000 година се появяват първите слухове за зависимостта й, а от 2005 до 2006 година няколко пъти се налага да прекарва време в клиника. Междувременно във връзката й се появяват нови проблеми – Боби я малтретира физически, а когато той за пореден път не успява да спази обещанието си да се откаже от наркотиците, Уитни му иска развод през 2007 година.

Легендарната певица умира в хотел Beverly Hilton на 11 февруари 2012 година. А оттогава стаята, в която се е случила трагедията, никога повече не бива отдадена под наем.

Снимки: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

Номинираха Стоянка Мутафова за "Гинес"
Лица02 ФЕВРУАРИ 2022

Цитатите, с които ще запомним Стоянка Мутафова

Днес се навършват 100 години от рождението й

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги
Лица01 ФЕВРУАРИ 2022

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги

Актьорът почина на едва 37 години

Принцеса Даяна никога не излизала без парфюм
Лица31 ЯНУАРИ 2022

Принцеса Даяна миела чиниите в двореца

Какво е било да работиш в кухнята на принцеса Даяна?

10 цитата, с които ще запомним Бети Уайт
Лица17 ЯНУАРИ 2022

10 цитата, с които ще запомним Бети Уайт

Днес актрисата щеше да навърши 100 години