Living : Лица31 ЯНУАРИ 2022

Принцеса Даяна миела чиниите в двореца

Какво е било да работиш в кухнята на принцеса Даяна?

Бившият главен готвач в двореца разказва за Даяна пред “Sunday Times”.

Каролин Роб е първата жена главна готвачка на принцеса Даяна и Чарлз.  Тя е работила за кралското семейство от 1989 до 2000 година, а сега споделя какви са били предпочитанията на принцесата и на семейството й.

Според нея Даяна е имала много приятелски характер и за нея се е работило лесно. “Често идваше в кухнята и дори миеше чиниите. С нея беше много весело”, казва Каролин.

Истинската история на принцеса Даяна от първо лице

За принцесата тя е готвила типични ястия, съвсем лесни и непретенциозни. Майката на Уилям и Хари е обичала салатите, пълнения патладжан, студеното агнешко и от време на време се е наслаждавала на суфле. Принц Чарлз обаче е бил по-взискателен откъм храната си – държал да му се готви само със сезонни продукти.

Принцеса Даяна миела чиниите в двореца

Готвачката разказва и за Хари, който много обичал тартовете. Тя му приготвяла постоянно различни варианти и в хладилника винаги го чакал поне един такъв десерт.

Каролин си спомня как един ден той дошъл при нея с молба да му даде цял тарт, и когато тя му казала, че за това ще трябва да има позволението на майка му, той изтичал и се върнал с бележка от Даяна, където тя писмено се съгласява. Роб все още пази тази бележка като малък спомен от работата си в двореца. За Уилям тя казва, че любимият му десерт е била шоколадовата торта с бисквити.

След трагедията Каролин е решила да остане още малко в двореца, за да помогне на малките Уилям и Хари. “Беше трудно време. Исках да помогна с каквото мога. Просто да донеса малко щастие в дома. Да бъда там – в кухнята, където момчетата влизат и излизат”, споделя готвачката.

Тъжната последна Коледа на принцеса Даяна

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

10 години без Уитни Хюстън
Лица11 ФЕВРУАРИ 2022

10 години без Уитни Хюстън

Припомняме си за живота на неповторимата певица

Номинираха Стоянка Мутафова за "Гинес"
Лица02 ФЕВРУАРИ 2022

Цитатите, с които ще запомним Стоянка Мутафова

Днес се навършват 100 години от рождението й

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги
Лица01 ФЕВРУАРИ 2022

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги

Актьорът почина на едва 37 години

10 цитата, с които ще запомним Бети Уайт
Лица17 ЯНУАРИ 2022

10 цитата, с които ще запомним Бети Уайт

Днес актрисата щеше да навърши 100 години