Living : Лица17 АПРИЛ 2019

Оливия Уайлд има заръка към всички нас

Приканва ни да рециклираме правилно дрехите си

Послучай наближаващия Ден на Земята, Оливия Уайлд ни приканва да сме по-отговорни по отношение на дрехите, които купуваме и как ги изхвърляме.

Оливия Уайлд от дълго време насам се е обвързала с темата за запазване на околната среда особено чрез рециклиране на дрехи. Тя работи върху кампанията на H&M “Conscious”, която позволява на потребителите да рециклират облеклото си, което вече не използват. Днес тя говори за Second Hand модата, която става все по-популярна, и приканва всички да се включим към тренда.

“През последните години научих много за модната индустрията и честно казано, това само ме депресира. Има толкова много, което не знаем за дрехите, които купуваме. Много от нещата по магазините не могат да се рециклират, защото са от смесени материали, и постоянно се изхвърлят тонове дрехи в природата.” Уайлд коментира.

Как Оливия Уайлд си връща формата след раждането?

Така тя е стигнала до сайт за продаване и купуване на използвани дрехи – ThredUp. Според нея това е ефективен начин да се справим с проблема в индустрията.

Така знаем, че дрехите, дори и да не могат да се рециклират в нови платове, могат да послужат на някой друг, след като ние решим да се разделим с тях.

Затова тя започва съвместна работа със сайта, за да популяризира този тип грижа за дрехите и природата. Тя насърчава феновете си дори и да не използват този сайт, да търсят по-често покупките си от магазини за втора ръка.

“Очевидно е, че хората се интересуват от винтидж дрехите – това си личи в модната индустрия от години насам. Но това е само като допълнителна линия, в която модата се развива. Главно хората възприемат, че новото е по-добро. Затова и исках да се включа в разговора по темата. Искам да сложа нова стойност на старите неща”, разказва Уайлд.

Въпреки че самата тя е пазарувала винтидж дрехи от малка, признава, че в един момент се е главозамаяла с всичките кутии с дрехи, които са пристигали при нея всекидневно заради славата й. Сега обаче постъпва отговорно с всички тоалети, които дизайнерите й пращат – някои от нещата дава на близки и приятели, а други лично дава за благотворителност. Но предупреждава, че ако и ние искаме да дарим дрехите си, трябва да внимаваме къде го правим. Много често тези кампании не работят по начина, по който се очаква от тях.

Ежедневният грим ритуал на Оливия Уайлд

“Трябва да бъдем по-отговорни с предметите, които притежаваме. Обикновено не мислим какво ще се случи с тях, след като приключим с употребата им. Надявам се всеки потребител да се замисля повече за това, което купува и какво смята да направи с този предмет след това.”

Плащеща статистика е, че в Америка проблемът със свръхпотреблението се засилва все повече. По приблизителни изчисления се знае, че ако всеки един гражданин на САЩ замени по една нова покупка с нещо от втора ръка, вредните емисии ще се намалят с 2,5 милиарда килограма годишно.

Домашен релакс с Оливия Уайлд: Книга, вино, шоколадов мус…

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

Лица24 ФЕВРУАРИ 2020

Ева Мендес: Да, можете да питате на колко години съм!

Според Ева, срамът от това да попиташ една жена за възрастта й е архаизъм

Лица12 ФЕВРУАРИ 2020

Дженифър Анистън: "Живях в несигурност, но не се превърнах в мъченица"

Звездата е дете на разведени родители, чиито конфликти си обещала да не превръща в свой модел на поведение

Лица06 ФЕВРУАРИ 2020

Селена Гомес: "Оставям момичето, което беше тихо, слабо и тормозено, и се превръщам в това, което ми е писано да бъда"

Певицата признава, че се е страхувала, че албумът Rare ще сложи край на кариерата й завинаги

Лица04 ФЕВРУАРИ 2020

Странният случай на Били Айлиш: Певицата не е ходила на училище и живяла "без правила"

Родителите й били бедни и по-възрастни и талантливата певица от малка е трябвало да помага за издръжката на семейството