Рецепти : Основни ястия29 СЕПТЕМВРИ 2019

Рецепта за нахут соте с броколи и пармезан

Идеално основно ястие, ако не обичате месо

Кой казва, че вегетарианците не хапват разнообразно? Тази рецепта за нахут соте с броколи е прекрасна, ако си давате почивка от месото.

Това е едно леко ястие за обяд или вечеря, без месо, което ще задоволи вкуса и на месоядните членове на семейството.

Необходими продукти:

2 с.л. зехтин
1 малка глава лук, нарязан на тънки слайсове
4 скилидки чесън, на тънки слайсове
сол и пипер
1 1/2 глава(около 2 чаши) броколи, със стъблата, нарязано
1 малка консерва(около 310 мл) нахут, изцеден и изплакнат
1/3 чаша пилешки или зеленчуков бульон
1/4 ч.л. червен пипер
1/3 чаша пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

В голям тиган (за предпочитане с капак) затоплете зехтина на средна температура. Внимателно добавете лука, чесъна и солта и задушете, като разбърквате често, докато лукът стане прозрачен, а чесънът придобие златист цвят, около 4-5 минути. Добавете броколи и задушете за около 3-4 минути. Прибавете и нахута, бульона и червения пипер. Разбъркайте веднъж, покрийте с капака и оставете на огъня за още 3 минути, само да се загрее и да се сготви броколито. Махнете капака, поръсете с пипер, след това поръсете с пармезан и сервирайте.

 Предлагаме ви и тези вегетариански рецепти:

Сандвич с печен картоф, ябълки и синьо сирене

Кокосови бисквити без глутен и печене

Есенна супа с кестени и гъби

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ОСНОВНИ ЯСТИЯ

Основни ястия02 ОКТОМВРИ 2019

Пилешко филе с кестени и картофено пюре

Едно вкусно и питателно есенно меню с любимите кестени. Точно сега е моментът да опитате!

Основни ястия07 ЮЛИ 2019

Кулинарен уикенд: Салата със сьомга и кускус

Тайната съставка в рецептата са ягодите

Основни ястия22 ЮНИ 2019

Кулинарен уикенд: Пиле с босилек, домати и моцарела

Ястието е най-вкусно с чаша розе и гледка към морето