Рецепти : Лесни рецепти06 ДЕКЕМВРИ 2016

Азбука на перфектното плато със сирена

Допълнете селекцията с ядки и свежи плодове за пълно удоволствие

Сиренето е най-доброто мезе на една трапеза, особено около празниците.

А на пазара има такова оргомно разнообразие от сирена, че е трудно да устоиш. Но освен да заложите на една богата палитра от това кулинарно изкушение, трябва да следвате някои много важни стъпки. Подгответе се добре, за да впечатлите всичките си гости.

Стъпка 1: Определете какво количество сирене ще трябва да вземете. Планирайте колко точно ще ви е необходимо за една порция за човек.

Стъпка 2: Изберете най-малко едно меко сирене (фета, бри, моцарела, маскарпоне), едно класно отлежало (сини сирена, Рокфор, горгонзола), и миризливи сирена (като лимбургер, пармезан и Vieux-Boulogne).

sirena

Стъпка 3: Подредете сирената според вида им – на едно място да са меките, последвани от останалите. По този начин, вашите гости ще ги опитат в този ред и ще могат да получат възможно най-голяма наслада от всяко едно. Бъдете сигурни, че когато сервирате сирената те да са със стайна температура, тъй като по този начин се усеща по-осезаемо аромата им, отколкото когато са студени. Бъдете сигурни и че имате подходящи ножове за всеки вид сирене.

Стъпка 4: Добре е, когато сервирате сирената да имат подходящите спътници. Меките сирена са в подходяща комбинация с добър балсамов оцет, със сладки плодове или сладка, докато твърдите и миризливите сирена се съчетават перфектно със студено пресован зехтин или с мед. В допълнение, на таблата със сирена включете нарязанана франзела или солени бисквити, ядки, сушени плодове и маслини. Ако искате да изпъкнете пред гостите си, може да заложиоте на една от печелившите комбинации като: фета или козе сирене с кедрови ядки и ябълка, сирене Asiago с бадеми и манго, и Бри с орехи и смокини.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ

Лесни рецепти18 МАЙ 2018

Панирани калмари по гръцки

Перфектното ястие за вашия почивен следобед

Лесни рецепти21 АПРИЛ 2018

Салата от авокадо и ягоди с меден винегрет

Страхотно допълнение към ястия с пиле или риба

Лесни рецепти07 АПРИЛ 2018

Пролетно блаженство! Ароматни морковчета с кимион

Тази свежа и лека рецепта за зеленчуково предястие ще ви се услади

Лесни рецепти11 МАРТ 2018

Лодки от авокадо с яйце и сьомга

Една страхотна рецепта за момичетата, които държат на добрата форма