Лесни рецепти06.12.2016

Азбука на перфектното плато със сирена

Допълнете селекцията с ядки и свежи плодове за пълно удоволствие

Сиренето е най-доброто мезе на една трапеза, особено около празниците.

А на пазара има такова оргомно разнообразие от сирена, че е трудно да устоиш. Но освен да заложите на една богата палитра от това кулинарно изкушение, трябва да следвате някои много важни стъпки. Подгответе се добре, за да впечатлите всичките си гости.

Стъпка 1: Определете какво количество сирене ще трябва да вземете. Планирайте колко точно ще ви е необходимо за една порция за човек.

Стъпка 2: Изберете най-малко едно меко сирене (фета, бри, моцарела, маскарпоне), едно класно отлежало (сини сирена, Рокфор, горгонзола), и миризливи сирена (като лимбургер, пармезан и Vieux-Boulogne).

sirena

Стъпка 3: Подредете сирената според вида им – на едно място да са меките, последвани от останалите. По този начин, вашите гости ще ги опитат в този ред и ще могат да получат възможно най-голяма наслада от всяко едно. Бъдете сигурни, че когато сервирате сирената те да са със стайна температура, тъй като по този начин се усеща по-осезаемо аромата им, отколкото когато са студени. Бъдете сигурни и че имате подходящи ножове за всеки вид сирене.

Стъпка 4: Добре е, когато сервирате сирената да имат подходящите спътници. Меките сирена са в подходяща комбинация с добър балсамов оцет, със сладки плодове или сладка, докато твърдите и миризливите сирена се съчетават перфектно със студено пресован зехтин или с мед. В допълнение, на таблата със сирена включете нарязанана франзела или солени бисквити, ядки, сушени плодове и маслини. Ако искате да изпъкнете пред гостите си, може да заложиоте на една от печелившите комбинации като: фета или козе сирене с кедрови ядки и ябълка, сирене Asiago с бадеми и манго, и Бри с орехи и смокини.

More from

ГУРМЕ

Домашният хляб вече с био брашно

София Мел пуска нова серия биологично чисти продукти

Ферментирал червен лук за салати

Добавете есенен аромат към зеленчуковите гарнитури

Домашна гранола с кафе, бадеми и морска сол

Закуската е най-важното ядене за деня, а нашата още повече, заради концентрацията на суперхрани

Здравословно бананово суши за закуска

Перфектното предложение за вашата диета и за менюто на децата

10 освежаващи летни коктейли със свежи плодове

Добавяме прясно изцедени плодови фрешове към любимите летни коктейли

Вегетариански бургер с черешова салца

Нашият вкусен начин да направим диетата ви още по-здравословна

Близалки с диня, ягоди и водка за горещите дни

Вкусни са точно толкова, колкото и изглеждат!

Лесни десерти за деца (и не само!) за летните жеги

Нашият гост блогър Милена Витанова ни приготвя вкусни и полезни изкушения

Happy Hour: Ликьор с дъх на билки и цитрус

Защото в петък си мечтаем за нещо разхлаждащо... и за море!

Кулинарен уикенд: Най-вкусните (и лесни!) рецепти за закуска

Нов прочит на любимите ни палачинки и пържени филийки

Летни коктейли според зодията

Пикантна Маргарита за Скорпиона, кокосова наслада за Девите!

Лек и вкусен протеинов обяд с 3 съставки

Лесно за приготвяне хапване със само 350 калории