Как вредим на кожата си, когато тренираме?

От докосване по лицето до трениране с грим – виж как е правилният начин да се грижиш за кожата си преди и по време на тренировка.

Забелязали ли сте, че понякога след тренировка ви се появяват проблеми по кожата? Без да осъзнаваме, когато тренираме, допускаме грешки, които й вредят. Ето кои са те и как да ги избегнем.

За да опазим кожата си от нежелано акне, раздразнение и всякакви други проблеми, трябва да се погрижим специално за нея, когато тренираме. Често обаче всъщност не правим това и така значително си вредим.

Затова и както във всяко друго нещо, тук също има някои правила, които трябва да спазваме, и грешки, които да избягваме.

Не почистваме кожата си.

Дали ще сложим малко коректор преди да излезем за фитнеса, или пък ще носим завършен грим, останал след работа – често се оказваме в залата с продукти върху лицето. Това обаче според експертите е много вредно.

Малките промени в тренировките за по-голям ефект

Гримът запушва порите и не позволява на кожата да диша. А когато тренираме, се потим и това предизвиква образуване на повече бактерии. Щом това се случи, се появяват и пъпките.

Дори по-голям става проблемът, ако прахови частици и други замърсители прилепнат към грима ни през деня. Това още повече улеснява развитието на бактериални процеси по лицето.

Използваме кърпа по време на тренировка.

Виждали сме как го правят на екрана известните треньори – слагат кърпата на врата си и когато усетят, че започват да се потят, си  забърсват челото. Звучи практично, но е нож с две остриета.

Когато правим това, директно позволяваме на бактериите достъп до кожата ни. Кърпата лесно запазва повечето от неприятните вещества, до които се докосва. Със сигурност няма да се използва само веднъж, а през другото време ще стои и някъде, от където още повече да се замърси.

Не тренираме в проветрено помещение.

При подобно движение в стаята се вдига лесно прах, който, както сигурно можете да се досетите, бързо полепва по потната ни кожа. Дори и да не носим грим това създава риск от предизвикването на акне и други подобни неприятни проблеми.

3 неизвестни ползи от тренировките

Какъв е правилният начин да се грижим за кожата си?

Стана ясно, че трябва да почистваме кожата си, но е важно и да не го правим с твърде агресивни пордукти. Преди тренировка не е добра идея да използваме препарати в силна гелообразна форма с много аромати или пилинг продукти.

Най-добрият вариант е нежната почистваща пяна. Или пък, ако бързаме – мокри кърпички за сваляне на грим.

Избирайте от време на време да тренирате навън – така чистият въздух и слънцето ще се отрази и на кожата. Само не трябва да забравяме защитния крем.

Ако през тренировката искате да докоснете лицето си или да се подсушите, най-добре използвате носна кърпичка или домакинска хартия. Тя ще абсорбира ненужната пот и част от праха, полепнал по кожата, и ще те опази от нежеланието бактерии.

Тренировките на звездите за перфектно тяло

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции19 СЕПТЕМВРИ 2019

Съвети за чувствителна кожа от Деми Мур

Надникваме във вечерната бюти рутина на Деми Мур

Съвети & тенденции17 СЕПТЕМВРИ 2019

Подходящите храни за здрави нокти и силна коса

Овесените ядки и чушките имат съществена роля в хранителния режим, който ще ви гарантира здрави нокти и силна коса

Съвети & тенденции16 СЕПТЕМВРИ 2019

Есенно обновяване на бюти рутината за безупречна кожа

С идването на новия сезон трябва да променим няколко детайла в бюти рутината си

Съвети & тенденции07 СЕПТЕМВРИ 2019

По-големи и красиви устни с масаж у дома

Камъкът Гуа Ша помага не само за безупречната кожа, но и за красивите устни