Как вредим на кожата си, когато тренираме?

От докосване по лицето до трениране с грим – виж как е правилният начин да се грижиш за кожата си преди и по време на тренировка.

Забелязали ли сте, че понякога след тренировка ви се появяват проблеми по кожата? Без да осъзнаваме, когато тренираме, допускаме грешки, които й вредят. Ето кои са те и как да ги избегнем.

За да опазим кожата си от нежелано акне, раздразнение и всякакви други проблеми, трябва да се погрижим специално за нея, когато тренираме. Често обаче всъщност не правим това и така значително си вредим.

Затова и както във всяко друго нещо, тук също има някои правила, които трябва да спазваме, и грешки, които да избягваме.

Не почистваме кожата си.

Дали ще сложим малко коректор преди да излезем за фитнеса, или пък ще носим завършен грим, останал след работа – често се оказваме в залата с продукти върху лицето. Това обаче според експертите е много вредно.

Малките промени в тренировките за по-голям ефект

Гримът запушва порите и не позволява на кожата да диша. А когато тренираме, се потим и това предизвиква образуване на повече бактерии. Щом това се случи, се появяват и пъпките.

Дори по-голям става проблемът, ако прахови частици и други замърсители прилепнат към грима ни през деня. Това още повече улеснява развитието на бактериални процеси по лицето.

Използваме кърпа по време на тренировка.

Виждали сме как го правят на екрана известните треньори – слагат кърпата на врата си и когато усетят, че започват да се потят, си  забърсват челото. Звучи практично, но е нож с две остриета.

Когато правим това, директно позволяваме на бактериите достъп до кожата ни. Кърпата лесно запазва повечето от неприятните вещества, до които се докосва. Със сигурност няма да се използва само веднъж, а през другото време ще стои и някъде, от където още повече да се замърси.

Не тренираме в проветрено помещение.

При подобно движение в стаята се вдига лесно прах, който, както сигурно можете да се досетите, бързо полепва по потната ни кожа. Дори и да не носим грим това създава риск от предизвикването на акне и други подобни неприятни проблеми.

3 неизвестни ползи от тренировките

Какъв е правилният начин да се грижим за кожата си?

Стана ясно, че трябва да почистваме кожата си, но е важно и да не го правим с твърде агресивни пордукти. Преди тренировка не е добра идея да използваме препарати в силна гелообразна форма с много аромати или пилинг продукти.

Най-добрият вариант е нежната почистваща пяна. Или пък, ако бързаме – мокри кърпички за сваляне на грим.

Избирайте от време на време да тренирате навън – така чистият въздух и слънцето ще се отрази и на кожата. Само не трябва да забравяме защитния крем.

Ако през тренировката искате да докоснете лицето си или да се подсушите, най-добре използвате носна кърпичка или домакинска хартия. Тя ще абсорбира ненужната пот и част от праха, полепнал по кожата, и ще те опази от нежеланието бактерии.

Тренировките на звездите за перфектно тяло

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции17 МАЙ 2019

Лятото е в ръцете ни с тези свежи нюанси лакове за нокти

Светли, сладоледено-очарователни и нежни са новите нюанси

Съвети & тенденции16 МАЙ 2019

Не вярвайте на козметика си, когато ви каже това

Или начинът да различим професионалиста от неопитния козметик.

Съвети & тенденции13 МАЙ 2019

Козметично обновяване за лятото

Погрижете се за себе си с тези продукти за лятото

Съвети & тенденции08 МАЙ 2019

Трябва да почистваме лицето си не един, не два, а три пъти

Според последните съвети на козметиците най-доброто, което можем да направим за кожата си е да я почистваме тройно