Beauty : Съвети & тенденции29 НОЕМВРИ 2023

Естествената красота: какви са тенденциите в натуралната козметика

Този тип козметика и грим осигуряват необходимата грижа, без да правят компромис с качеството и устойчивостта.

В днешно време, когато все повече хора се стремят към здравословен начин на живот, тенденциите в козметиката също се променят. Естествената красота и натуралната козметика и грим стават все по-популярни сред потребителите, които непрекъснато търсят решения, безопасни за кожата и за околната среда. А на какво се дължи това, ще разберете от специалистите на lilly в тази статия.

Защо натуралната козметика и грим са толкова популярни?

Един от основните фактори за популярността й е стремежът към естествената красота. Хората искат да изглеждат добре, без да се налага да използват грим със съдържание на химикали и добавки. Био продуктите, които се съдържат в тази зелена козметика, са изработени от органични съставки, които са безвредни.

Популярността се дължи още и на устойчивите решения, които са съобразени с опазването на околната среда. Някои артикули се предлагат и се доставят в еко опаковки, които са биоразградими или впоследствие могат да се рециклират.

Много хора избират да се доверят на този тип грим и козметика, защото те са без парабени или други химикали, които могат да предизвикат алергии или раздразнения. Хипоалергенните варианти са идеални за хора с чувствителна кожа.

Естествената красота: какви са тенденциите в натуралната козметика

Какви са предимствата на натуралната козметика?

Преимуществата на тази козметика и грим са много и затова те са предпочитан избор за много хора. Тя осигурява необходимата грижа, без да прави компромис с качеството и устойчивостта.

  • етерични масла и антиоксиданти – те помагат за хидратацията, регенерацията и детоксикацията. Освен това, антиоксидантите в тях помагат в борбата със свободните радикали и стареенето;
  • витамини и минерали – съдържанието на витамини и минерали е изключително полезно за кожата. Те имат подхранващо действие и я защитават от вредните външни фактори, споделят от онлайн магазин Лили Дрогерие;
  • сезонни продукти и локално производство – особено популярно в момента е влагането на сезонни продукти и локално производство в козметиката. Това не само гарантира свежестта и произхода им, но също така подкрепя местните производители.

С този тип козметика и грим може да поддържате свежия и естествен вид на кожата си и да се грижите за нея по възможно най-здравословния начин. От онлайн магазин Лили Дрогерие напомнят, че избирайки такива продукти, вие не само инвестирате в своята красота, но и допринасяте за по-чист и зелен свят за бъдещите поколения.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Inspo за педикюр от Валентина Ферани
Съвети & тенденции05 МАЙ 2023

Inspo за педикюр от Валентина Ферани

Модерен, но изключително труден за нанасяне нюанс, бялото е всичко, от което имаме нужда сега.

Фината разлика между френски и американски маникюр
Съвети & тенденции26 АПРИЛ 2023

Фината разлика между френски и американски маникюр

Макар и много сходни, между тях винаги е съществувала изключително малка разлика. Знаете ли каква е тя?

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна
Съвети & тенденции24 АПРИЛ 2023

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна

Пролетта е тук! А аксесоарите са онези акценти, които ще променят най-бързо и лесно ежедневния ни тоалет.

Ноктите ни са акцентът в бюти визията ни, за който трябва да се грижим внимателно, тъй като именно той ни надгражда по най-красивия начин.
Съвети & тенденции19 АПРИЛ 2023

Маникюр: Нюансите, които ще виждаме навсякъде през следващите месеци

Ноктите ни са акцентът в бюти визията ни, за който трябва да се грижим внимателно, тъй като именно той ни надгражда по най-красивия начин.