Проучване показа кои ще са десетте най-големи фитнес трендове тази година

През 2022 година най-често срещани ще са тези няколко тенденции

Миналата година домашният фитнес и Peleton бяха най-горещите теми в сферата на фитнеса и здравословния начин на живот. Какво ни очаква през 2022-ра?

На този въпрос отговаря скорошно проучване, проведено от специалисти от Американския колеж по спортна медицина. Те попитаха над 4500 души за какво са най-развълнувани в сферата на спорта през новата година и тези тенденции бяха откроени в следния ред:

  1. Аксесоари за фитнес – технологията, която прави тренировките ни по-добри, се развива с всяка изминала година, затова и не ни учудва фактът, че на първо място в трендовете ще попаднат всички фитнес гривни, smart часовници и подобни аксесоари.
  2. Домашните тренировки – както миналата година и през 2022-ра по-популярен ще е домашният фитнес и тренировките, които можем да правим без оборудване.
  3. Външни спортове – когато времето позволява пък, най-добрият фитнес салон става природата. Продължават да се ценят разходките, катереното, плуването и колоезденето като най-предпочитани спортове.
  4. Силови тренировки с тежести – за да бъде подходящ трендът с домашните тренировки за по-напредналите, на трето място попадат упражненията с гири, дъмбели и пудовки.
  5. Тренировки за отслабване – все пак една от топ пет тенденциите, която не виждаме някога да спре да бъде актуална, е темата с тренировките, създадени специфично за това да помагат за бързото отслабване.
  6. Тренировки с инструктор – за тези, които искат да са още по-стриктни със спазването на фитнес целите си, най-подходящ ще е този тренд.
  7. Интервални тренировки HIIT – кардиото трудно ще спре да бъде актуално някога, но през последните години именно интервалните тренировки са най-популярният избор в жанра.
  8. Тренировки без тежести – за начинаещи или за тези, които искат да подобрят стратегията си в тренировките, най-добра е тенденцията за упражнения със собственото тегло.
  9. Онлайн спортни занятия – тренировките тип Табата, йога или пилатес никога няма да спрат да ни бъдат любими, независимо под каква форма. През тази година се очаква, че ще ги практикуваме главно с онлайн занятия.
  10. Уелнес коучинг – накрая, но не на последно място, попада трендът, който ни позволява да съберем грижата за фигурата с грижата за психичното здраве.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър
Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.

Какви са ползите от пиенето на чай?
Здраве14 ОКТОМВРИ 2022

Какви са ползите от пиенето на чай?

Есента е одеяло, меки пантофки, хубава книга и ... чаша горещ чай.

Кампанията „Заедно сме в борбата срещу акнето“ на BIODERMA стартира с безплатни прегледи
Здраве06 ОКТОМВРИ 2022

BIODERMA дава старт на „Заедно сме в борбата срещу акнето“

Осмото издание на национална кампания предоставя възможността за безплатни прегледи при дерматолог в периода 5-20 октомври.

Полезните храни през есента са толкова много
Здраве02 СЕПТЕМВРИ 2022

Полезните храни през есента са толкова много

Сезонът, пълен с плодове и зеленчуци, които са се радвали цяло лято на слънцето.