Проучване показа кои ще са десетте най-големи фитнес трендове тази година

През 2022 година най-често срещани ще са тези няколко тенденции

Миналата година домашният фитнес и Peleton бяха най-горещите теми в сферата на фитнеса и здравословния начин на живот. Какво ни очаква през 2022-ра?

На този въпрос отговаря скорошно проучване, проведено от специалисти от Американския колеж по спортна медицина. Те попитаха над 4500 души за какво са най-развълнувани в сферата на спорта през новата година и тези тенденции бяха откроени в следния ред:

  1. Аксесоари за фитнес – технологията, която прави тренировките ни по-добри, се развива с всяка изминала година, затова и не ни учудва фактът, че на първо място в трендовете ще попаднат всички фитнес гривни, smart часовници и подобни аксесоари.
  2. Домашните тренировки – както миналата година и през 2022-ра по-популярен ще е домашният фитнес и тренировките, които можем да правим без оборудване.
  3. Външни спортове – когато времето позволява пък, най-добрият фитнес салон става природата. Продължават да се ценят разходките, катереното, плуването и колоезденето като най-предпочитани спортове.
  4. Силови тренировки с тежести – за да бъде подходящ трендът с домашните тренировки за по-напредналите, на трето място попадат упражненията с гири, дъмбели и пудовки.
  5. Тренировки за отслабване – все пак една от топ пет тенденциите, която не виждаме някога да спре да бъде актуална, е темата с тренировките, създадени специфично за това да помагат за бързото отслабване.
  6. Тренировки с инструктор – за тези, които искат да са още по-стриктни със спазването на фитнес целите си, най-подходящ ще е този тренд.
  7. Интервални тренировки HIIT – кардиото трудно ще спре да бъде актуално някога, но през последните години именно интервалните тренировки са най-популярният избор в жанра.
  8. Тренировки без тежести – за начинаещи или за тези, които искат да подобрят стратегията си в тренировките, най-добра е тенденцията за упражнения със собственото тегло.
  9. Онлайн спортни занятия – тренировките тип Табата, йога или пилатес никога няма да спрат да ни бъдат любими, независимо под каква форма. През тази година се очаква, че ще ги практикуваме главно с онлайн занятия.
  10. Уелнес коучинг – накрая, но не на последно място, попада трендът, който ни позволява да съберем грижата за фигурата с грижата за психичното здраве.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Кампанията „Заедно сме в борбата срещу акнето“ на BIODERMA стартира с безплатни прегледи
Здраве06 ОКТОМВРИ 2022

BIODERMA дава старт на „Заедно сме в борбата срещу акнето“

Осмото издание на национална кампания предоставя възможността за безплатни прегледи при дерматолог в периода 5-20 октомври.

Полезните храни през есента са толкова много
Здраве02 СЕПТЕМВРИ 2022

Полезните храни през есента са толкова много

Сезонът, пълен с плодове и зеленчуци, които са се радвали цяло лято на слънцето.

Лъжица зехтин на гладно е най-старият трик за дълголетие
Здраве29 АВГУСТ 2022

Лъжица зехтин на гладно е най-старият трик за дълголетие

Не една или две са причините да приемате по една лъжица зехтин на ден.

Защо трябва да пием топла вода през лятото?
Здраве25 ЮЛИ 2022

Защо трябва да пием топла вода през лятото?

В предстоящите горещини трябва да се опитаме да не пием студена вода, а гореща. По този начин ще освежим тялото си.