Големият християнски празник Великден ни носи много настроение и е повод да поканим пъстротата на пролетния сезон у дома.
Но красивите Великденски яйца могат да бъдат опасни за ядене, предупреждават експерти. Причината не е в боите – те са одобрени за използване и са безвредни за консумация.
Проблемът е, когато яйцата престоят извън хладилника повече от два часа, особено при топло време. Дори когато яйцата са сварени, да стоят навън крие риск от това в тях да се развият болестотворни бактерии. А всички знаем, че красивите яйца подреждаме в кошници и специални панери, за да ни радват дни наред по Великден.
За да намалите риска, варете яйцата максимално дълго и в никакъв случай не ги оставяйте рохки. Най-спокойни за здравето си обаче ще бъдете, ако ги приберете в хладилника, след като сте ги боядисали и изстинат. За украса можете да използвате няколко яйца, които след това е по-сигурно да не изяждате.
Лесна формула за винаги перфектен салатен дресинг