Опасни ли са за ядене Великденските яйца?

Те действително могат да крият опасности за здравето ни

Големият християнски празник Великден ни носи много настроение и е повод да поканим пъстротата на пролетния сезон у дома.

Но красивите Великденски яйца могат да бъдат опасни за ядене, предупреждават експерти. Причината не е в боите – те са одобрени за използване и са безвредни за консумация.

Проблемът е, когато яйцата престоят извън хладилника повече от два часа, особено при топло време. Дори когато яйцата са сварени, да стоят навън крие риск от това в тях да се развият болестотворни бактерии. А всички знаем, че красивите яйца подреждаме в кошници и специални панери, за да ни радват дни наред по Великден.

Великденски яйца au naturel

Бърза Великденска пита

За да намалите риска, варете яйцата максимално дълго и в никакъв случай не ги оставяйте рохки. Най-спокойни за здравето си обаче ще бъдете, ако ги приберете в хладилника, след като сте ги боядисали и изстинат. За украса можете да използвате няколко яйца, които след това е по-сигурно да не изяждате.

Лесна формула за винаги перфектен салатен дресинг

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве08 СЕПТЕМВРИ 2024

KAdermin Spray – Иновативен спрей-пудра за лечение на рани от залежаване

Без подходяща грижа, тези рани се излагат на риск от инфекция, което може да доведе до сериозни проблеми.

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Прекалено многото сън вреден ли е за здравето?
Здраве10 МАРТ 2023

Прекомерният сън вреден ли е за здравето?

Сънят, повече от 8 часа на ден, не е здравословен навик. Лекарите ни обясняват защо.

Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.