Хапвайте куркума за по-бели зъби

И още няколко храни, които ни гарантират блестяща усмивка

Всички знаем, че красивата усмивка е нещото, което отваря много врати. Много от нас дават големи суми за избелващи средства и зъболекарски услуги, без да знаят, че тайната на белите зъби се крие в кухнята на всяка добра домакиня.

Проучвания показват, че жълтата подправка куркума не само дава неповторим вкус и цвят на всяко ястие, но и може да осигури бялата усмивка, за която всички мечтаем. Препоръчително е да я добавяме към ястията, за да се радваме на бели и здрави зъби. Изследвания обаче доказват, че тя не само помага за поддържане на зъбна хигиена, но и при проблеми като зъбобол, подуване на венците, гингивит и пародонтит.

Миенето на зъбите намалява риска от рак?

Куркумата обаче не е единственият продукт, който ни помага по пътя към белите зъби. Освен кората от банан и кокосовото масло, има още няколко неща, които задължително да добавим към ежедневното си меню, за да се радваме на блестящата усмивка.

Хапвайте куркума за по-бели зъби

Сирене
Заради съдържанието си на калций сиренето не само заздравява емайла и предпазва зъбитие, но и подпомага тяхната белота. Експертите споделят, че нивото на Ph е много важно за зъбите, а наличното Ph в сиренето е над 5,5, което намалява риска от кариес.

Краставици 
Растителните фибри в краставиците масажират зъбите и венците. Сокът от краставиците помага за поддържане на белотата, а освен това може да помогне на тези, които страдат от пиорея.

Вредните навици, които са причина зъбите да пожълтяват

Ягоди 
Ягодите се считат за един от най-мощните избелващи средства за зъбите. Комбинацията от ябълчена киселина и витамин С е помага да имате здрави зъби. Смесени със сода за хляб, те се превръщат в отлична домашна паста за зъби.

Зелен чай 
Обикновено чаят и кафето са напитките, от които зъбите пожълтяват. Не такъв е случаят със зеления чай обаче. Той е богат на полифеноли, които помагат за справяне с бактериите в устната кухина и предпазва зъбите от кариес, което само по себе си е в помощ за красивата усмивка.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Прекалено многото сън вреден ли е за здравето?
Здраве10 МАРТ 2023

Прекомерният сън вреден ли е за здравето?

Сънят, повече от 8 часа на ден, не е здравословен навик. Лекарите ни обясняват защо.

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър
Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.

Какви са ползите от пиенето на чай?
Здраве14 ОКТОМВРИ 2022

Какви са ползите от пиенето на чай?

Есента е одеяло, меки пантофки, хубава книга и ... чаша горещ чай.