Здраве & Фитнес : Здраве15 СЕПТЕМВРИ 2014

9 интересни начина да победим умората

Дъвката е един от най-бързите начини да повишим енергията си

Масажирайте ушите си

Интересно, но факт: масажирането на ушите спомага за успокояване на нервната система и повишаване на енергията. Можете да разгледате различни техники и начини за масаж, с които да стимулирате покачването на нивата на ендорфин.

Просто се изправете

Продължителното седене на едно място е неблагоприятно за здравето и повишава риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет, рак и много други. Единственото решение, особено когато работите зад бюро, е да се изправяте периодично. Ако смятате, че прекарвате повече време, отколкото е нужно , седнал на ден, е хубаво да намерите някакъв алтернативен начин. Като например “ходещо” бюро или начин, по който да извършате работата си в изправено положение. Работейки изправени ще имате повече енергия, а и ще избегнете следобедната умора.

Яжте киви

Кивито има високо съдържание на витамин C, калий, фибри и антиоксиданти. Според проучване на най-често консумирани плодове, кивито има най-висок хранителен състав сред 27 плода. Учените докачват, че консумацията на две кивита на ден е напълно достатъчна, за да стабилизирате кръвната захар и да набавите нужните витамини на тялото си, така че да не чувствате умора.

Пийте витамини

Витамин Б в различните му форми е от съществено значение за производството на енергия. Може да опитате Б-комплекс, който съдържа всички 8 компонента, нужни, за да се чувствате добре и енергични.Още: Най-полезните витамини и храни за есента

Мирис на канела

Доказано е, че ароматите влияят на усещанията ни. Цитрусите намаляват тревожността, маслото от розмарин подсилва паметта, а ментата и канелата стимулират мотивацията.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър
Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.

Какви са ползите от пиенето на чай?
Здраве14 ОКТОМВРИ 2022

Какви са ползите от пиенето на чай?

Есента е одеяло, меки пантофки, хубава книга и ... чаша горещ чай.

Кампанията „Заедно сме в борбата срещу акнето“ на BIODERMA стартира с безплатни прегледи
Здраве06 ОКТОМВРИ 2022

BIODERMA дава старт на „Заедно сме в борбата срещу акнето“

Осмото издание на национална кампания предоставя възможността за безплатни прегледи при дерматолог в периода 5-20 октомври.

Полезните храни през есента са толкова много
Здраве02 СЕПТЕМВРИ 2022

Полезните храни през есента са толкова много

Сезонът, пълен с плодове и зеленчуци, които са се радвали цяло лято на слънцето.