Здраве & Фитнес : Здраве15 СЕПТЕМВРИ 2014

9 интересни начина да победим умората

Дъвката е един от най-бързите начини да повишим енергията си

Сезонът на отпуските свърши и сега повече от всякога се нуждаем от енергия, за да се върнем с пълна сила на работното място.

Много често сутрин имаме чувството, че не сме се наспали, изтощени сме и нямаме сили да станем от леглото. Нямаме желание да излезем или да отидем на тренировка. В тези моменти и цялото кафе на света не ни е достатъчно – но всъщност и без това не е нужно всеки път да посягаме към кофеина, за да засилим енергията си. Ще ви разкрием още 9 сигурни начина за тонизиране:

Дъвчете дъвка

И по-точно ментова дъвка. Самото действие увеличава сърдечния ритъм и притока на кръв към мозъка, а ментовият аромат стимулира нервната система. Дъвченето ни помага да се съсредоточим и да увеличим производителността си.

Разходете се

Да избягате от бюрото си за бърза разходка променя психическото ни състояние и подпомага творческо мислене. Всяко едно различно движение увеличава количеството допамин и серотонин, които са отговорни за положителното настроение. Прочетете още: Ако не ви достига време да ходите на фитнес

Увеличете приема на магнезий

Недостигът на магнезий е пряко свързан с това колко продуктивни и енергични сме. Когато не разполагате с достатъчно магнезий, тялото ви се нуждае от повече кислород, който да стимулира извършването на вашите задължения. Може да включите магнезия по естествен начин в хранителния си режим чрез ядките, рибата и пълнозърнестите продукти.

Пийте повече вода

За да функционира тялото ви оптимално, не трябва да го оставяте дехидратирано. Препоръчителното количество вода на ден е около 8-9 чаши или 1,5-2 л. Ако приема на вода за вас е мъчителен, може да добавите цитрусов плод към нея, като лимон или портокал. Така ще добие повече свежест и ще придобие по-хубав вкус.

Продължава на стр. II

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър
Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.

Какви са ползите от пиенето на чай?
Здраве14 ОКТОМВРИ 2022

Какви са ползите от пиенето на чай?

Есента е одеяло, меки пантофки, хубава книга и ... чаша горещ чай.

Кампанията „Заедно сме в борбата срещу акнето“ на BIODERMA стартира с безплатни прегледи
Здраве06 ОКТОМВРИ 2022

BIODERMA дава старт на „Заедно сме в борбата срещу акнето“

Осмото издание на национална кампания предоставя възможността за безплатни прегледи при дерматолог в периода 5-20 октомври.

Полезните храни през есента са толкова много
Здраве02 СЕПТЕМВРИ 2022

Полезните храни през есента са толкова много

Сезонът, пълен с плодове и зеленчуци, които са се радвали цяло лято на слънцето.