На почивка в идеална форма

Да, възможно е да се справим, при това без да напълняваме.

Лятната диета, особено по време на почивка, често ни подлага на изпитание. От леки аперитиви до вечери навън, рискът от развалянето на идеалната ни форма сега е огромен. Възможно ли е да не напълнеем, без да се отказваме от удоволствията на масата?

Е, верният отговор е Да! Достатъчно е да следваме малки стъпки за „спасяване на лятната ни визия“, за да останем във форма, докато се храним правилно.

Възможно ли е да запазим идеалната фигура докато сме на почивка?

Фотография: Pexels.com

Какво е необходимо да консумираме?

Време е да се насочим към прагматичните методи за развиване на хранителната ни съвест. Балансираното хранене е ключът към успеха, особено в моменти като лятната ваканция. Тук склонноста ни към отпускане е неизбежна.

Дори да имаме желанието, понякога нямаме възможността да държим под контрол всяка гледна точка на правилната консумация. Балансът в диетата означава, че можем да останем във форма не само през ваканционните дни, но и през останалата част от годината.  Но как да го постигнем?

Между богатата закуска и добрата гурме вечеря, наслаждавайки се на специалитетите в района, придружени с добро вино, необходимо е да си поставим за цел по-лек и пестелив обяд.

Какво е необходимо да консумираме?

Фотография: Pexels.com

Малък тост, сандвич с пуешко или пилешко, а защо не и салата от маруля и домати, пресни зеленчуци, пъпеш или диня? Това е идеалният трик да останем във форма без много жертви. Какво по-лесно и бързо за консумация по време на разходка в планината или ден на плажа?

Идеалната форма с протеин за закуска

Най-любимата част от почивката, особено за тези от вас, отседнали в хотел, със сигурност е богатата контитентална закуска. Не може и не бива да се отказвате от нея. Разрешено е да се насладите на този момент от деня като опитате типичните сладкиши или палачинки.

Не забравяйте обаче винаги да включвате източник на протеини, като например яйца или колбаси. Това е баланс, който ще ви помогне да поддържате кръвната си захар стабилна през следващите часове и дори ще бъдете по-сити за по-дълъг период от време.

Идеалната форма с протеин за закуска

Фотография: Pexels.com

Тренировка на празен стомах – успешен метод за запазване на идеалната форма

Практикуването на физическа активност по време на почивка е добър начин да избегнете натоварването. Например сутрин преди закуска, разходка, бягане или някакъв вид упражнения преди хранене, могат да бъдат полезни. По този начин си осигуряваме последователност по отношение на това, което сме постигнали през годината.

Тренировка на празен стомах – успешен метод за запазване на идеалната форма

Фотография: Pexels.com

Нека поддържаме фиругата си идеална, за да се чувстваме уверени и пълноценни.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво да консумираме вместо паста и хляб?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ & ФИТНЕС

Кампанията „Заедно сме в борбата срещу акнето“ на BIODERMA стартира с безплатни прегледи
Здраве06 ОКТОМВРИ 2022

BIODERMA дава старт на „Заедно сме в борбата срещу акнето“

Осмото издание на национална кампания предоставя възможността за безплатни прегледи при дерматолог в периода 5-20 октомври.

Помагат ли ни млечните продукти за отслабване?
Здраве & Фитнес29 СЕПТЕМВРИ 2022

Помагат ли ни млечните продукти за отслабване?

Всички ние обичаме млечните продукти, но не сме сигурни дали можем да ги добавим към диетата си, без да се замислим. Е, днес развенчаваме тайните, които крият те.

Кратка тренировка с Дилета Леота
Фитнес13 СЕПТЕМВРИ 2022

Кратка тренировка с Дилета Леота

Постелка и стена – това е всичко, от което се нуждаем, за да направим тази кратка, но интензивна тренировка.

Race for the Cure 2022 събира бг звезди в подкрепа на женското здраве
Здраве & Фитнес07 СЕПТЕМВРИ 2022

Race for the Cure 2022 събира бг звезди в подкрепа на женското здраве

Есил Дюран, Нели Рангелова, Йоанна Драгнева, Ива и Велислава Костадинови са сред гласовете на най-голямото благотворително спортно събитие за жени с рак на гърда в Европа.