Тренировката за перфектното тяло на плажа… се прави на плажа

Синди Крауфорд не случайно ги препоръчва

Тренировката на плажа не е само сценарий от клип за отслабване през 90-те, а много добър начин да свалим килограми. Ето какво откроява този тип физическа активност от останалите.

Цяла година се подготвяме за дните през лятото, когато искаме тялото ни да изглежда максимално добре. А междувременно тренировката, която най-много ще ни помогне да отслабнем е тази на плажа.

Защо плажната ивица е толкова подходящо място да тренираме? Според изследванията, упражненията, които правим на брега на морето, особено, ако е в ранните части на деня, са много по-полезни за цялото ни здраве. Това е така, защото там въздухът е обогатен на кислород и йод, което прочиства тялото ни.

Тренировката за перфектното тяло на плажа... се прави на плажа

Проучванията показват, че хората, които тренират на морето сутрин, често са с по-силна имунна система.

Освен това наличието на обогатен въздух подобрява възстановяването на мускулите ни след тренировка и така избягваме неприятната мускулна треска на следващия ден, а самите упражнения изпълняваме по-правилно и пълноценно.

Тренировките във водата елиминират целулита

Същевременно, пясъкът на плажа създава съпротивление, което прави всяко едно движение по-трудно и по-ефикасно по време на тренировка. Вероятно всички сме усетили този ефект, когато се разхождаме по плажа. Представете си да правите напъди така – резултатът е още по-добър.

Разбира се, никак не трябва да пренебрегваме и факта, че тренировките на красиво място, ни карат да се чувстваме по-мотивирани да вложим всичко от себе си. Така че докато сте на почивка на морето, защо не вмъкнете и една бърза сутрешна тренировка в плана за деня?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Кратка тренировка с Дилета Леота
Фитнес13 СЕПТЕМВРИ 2022

Кратка тренировка с Дилета Леота

Постелка и стена – това е всичко, от което се нуждаем, за да направим тази кратка, но интензивна тренировка.

10-минутна тренировка убиец на мазнини и калории
Фитнес13 МАРТ 2022

Най-релаксиращата тренировка за корем

+ разтягания за гръб

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките
Фитнес12 МАРТ 2022

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките

Активният начин на живот ни дава възможността да забавим часовника с до 10-12 години