Здраве & Фитнес : Фитнес20 ДЕКЕМВРИ 2017

Да влезем във форма, докато си лежим на дивана

Движенията, които ще вкарат във форма дори мързеланките

В празничния сезон са малко тези от нас, които обичат да прекарват по няколко часа седмично във фитнеса. Но вместо да се излежаваме у дома, има няколко неща, които можем да правим, за да бъдем в перфектна форма.

Ето какво ще се отрази добре на фигурата ни:

Подскачайте по време на рекламите
“Стартирайте от изправена позиция, със събрани крака и ръце. Започнете да скачате, като подскочите встрани и връщайки се кръстосате крака пред тялото. Редувайте лява ръка-десен крак и дясна ръка-ляв крак. Повторете по 25 пъти и с двете страни”, обяснява фитнес гуруто Брук Марон.

3 упражнения за корем, които можем да правим в леглото

Скулптурирайте краката
“Докато лежите на една страна, изпънете единия крак в шпиц напред, докато поставяте другия пред бедрото в 45-градусов ъгъл. Повдигнете долния бавно докато бедрото ви почти се отлепи от леглото. Стремете се да направите по 100 повторения с всяка страна”, обяснява Марон.

domashen fitnes

Тонизирайте цялото тяло
“Започнете в изправена стойка, със събрани крака. Вдишайте и вдигнете ръцете си нагоре, докато те станат перпендикулярни на пода. Издишайте, след това заемете седнала поза с бедрата назад, като се опитате да сте успоредни с пода. Наведете торса си леко напред, повдигнете се, като цялата ви тежест е на пръстите и поемете дълбоко дъх, глътвайки корема към гръбнака. Задръжте така и направете между 8 и 10 вдишвания”, обяснява Демпси Маркс, фитнес треньор и инструктор по йога.

Упражненията на Ирина Шейк за перфектно тяло

Подобрете стойката
“Седнете на дивана с изправен гръб, глътнете корема, а краката ви да са стъпили на пода. Доближете плешките си. След това вземете лявата китка с дясната си ръка. Опитайте да доближите още повече плешките и дръпнете лявата си китка надясно, докато се почувствате опъване. Останете така в продължение на 30 секунди”, допълва Орсони.

Укрепете костите на ръцете и краката
“Започнете с вдигнати ръце пред раменете и с разтворени на ширината на раменете крака. Повдигнете се на пръсти, като стегнете бедрата. Уверете се, че не вдигате раменете нагоре, не отпускайте бедрата. Дишайте, задръжте така в продължение на пет секунди и се отпуснете за кратка почивка. Повторете шест пъти”, съветва Брук Марон.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Кратка тренировка с Дилета Леота
Фитнес13 СЕПТЕМВРИ 2022

Кратка тренировка с Дилета Леота

Постелка и стена – това е всичко, от което се нуждаем, за да направим тази кратка, но интензивна тренировка.

10-минутна тренировка убиец на мазнини и калории
Фитнес13 МАРТ 2022

Най-релаксиращата тренировка за корем

+ разтягания за гръб

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките
Фитнес12 МАРТ 2022

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките

Активният начин на живот ни дава възможността да забавим часовника с до 10-12 години