Здраве & Фитнес : Диети25 ФЕВРУАРИ 2017

Убийте апетита с лъжичка кокосово масло

Използваме го за козметични цели, но истината е, че то е чудесна добавка и към диетата

Всички знаем за неизброимите ползи от кокосовото масло в помощ на здравето и красотата ни, но то е страхотно средство в борбата ни с килограмите.

Разбира се, за да има ефект, то трябва да се използва умерено и да е в съчетание с балансирана диета. Експертите го слагат на първо място, когато става въпрос за загуба на тегло, тъй като то има невероятната способност да предотвратява натрупването на мазнините, да забързва обмяната на веществата и да ни накара да се почувстваме сити.

Брус Файф пише в книгата си The Coconut Miracle, че кокосовото масло ускорява метаболизма за следващите 24 часа след неговия прием, което дава възможност да се изгори по-голямо количество мазнини и да се повиши енергията.

Ето четири начина да добавите кокосовото масло към вашата диета:

Яжте по една лъжица на ден
Най-важното, което трябва да имате предвид, когато става дума за кокосовото масло, е умереността. Както вече споменахме, то подпомага намаляването на апетита, но това не означава, че няма високо съдържание на мазнини и съответно калории. Затова ограничете неговата консумация до една супена лъжица на ден. Възможно е да усетите леко гадене при първия прием, но това ще се промени след като приспособите.

Убийте апетита с лъжичка кокосово масло

Добавете към чая или в гореща вода
Ако се чудите как по-лесно бихте могли да преглътнете кокосовото масло, то добавете една супена лъжица в билковия си чай или в гореща вода. Първоначалното то може и да е с твърда консистенция, но бързо ще се стопи в напитката ви.

Включете го в ритуала на готвене
Ако приемът на чисто кокосово масло ви звучи твърде смела промяна в диетата ви, то може да го използвате в готвенето. То е страхотен заместник на кравето масло или зехтина в любимите ви рецепти, като може дори да го добавите в смутитата или десертите.

Приемайте го в чист вид
Кокосовото масло е естествен инхибитор на апетита, което е още една причина да го включите в диетата си за отслабване. Мазнините в него са така известните сред учените триглицериди със средна верига. Именно наличието на този конкретен вид мастна киселина намалява не само натрупването на мазнините в тялото, но и действа като подтискащо апетита средство. Затова е най-добре да го приемате 20 минути преди хранене.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета
Диети25 МАРТ 2022

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета

Няколко идеи за диетични, но достъпни храни