Здраве & Фитнес : Диети31 АВГУСТ 2020

Мързеливият кето режим – работи ли?

По-лесен, но също толкова ефективен вариант като кето режимът – твърде хубаво да е истина?

Правилното спазване на нисковъглехидратната диета се оказва трудно за много от нас. Затова и измислиха т.нар. “мързелив кето режим”, но работи ли той?

Сега може би най-модерната диета е т.нар. “кето режим”. Той представлява много нисък процент въглехидрати, за сметка на много мазнини и протеини.

Този режим, обаче, е много труден за спазване, защото въглехидратите са навсякъде около нас, а като добавим факта, че и пропорциите на протеините и мазнините са строго дефинирани, става дори по-трудно. Съвсем малко да си позволим повече или по-малко от нужното, ще загубим целия ефект, върху който сме работили до сега – кетозиса. Това е състоянието на тялото, при което то започва да използва протеините и мазнините като главен източник на енергия вместо въглехидратите.

4 диети за лятото

Най-правилният начин да спазваме кето режимът е да проверяваме с изследвания постоянно дали сме в кетоза. Това обаче не го прави почти никой и предвид, че повечето от нас търсим по-лесен начин да правим всичко, диетолозиха измислиха вариация на режима. Нарекоха го “мързелив кето режим”.

Мързеливият кето режим - работи ли?

Той е по-лека версия на диетата, защото не трябва да съобразяваш точно колко от протеините и мазнините трябва консумираш. Тоест мислиш само върху това да не надвишиш 20 гр въглехидрат на ден.

Така се постига подобен ефект, но е по-нестабилен, защото, ако приемеш твърде много протеин за един ден, тялото навлиза в режим, наречен “глюконеогенеза”. Той неутрализира ефекта на кетозата и така загубваме постигнатото. Затова все пак не е толкова лесно, колкото звучи.

Архетиповата диета разделя жените на четири типа

Освен това обаче, няма никакви други лоши страни на диетата, открити до този момент. И по тази причина много хора се насочват към нея. Опитайте я и вие, вече знаете с какво да внимавате.

Хали Бери се кълне в кето диетата

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.