Здраве & Фитнес : Диети08 ОКТОМВРИ 2019

Добавете тези ядки към диетата си и отслабвайте

Омега-3 мастните киселини в тях подпомагват горенето на калории

Макар и безкрайно полезни, ядките не са най-нискокалоричната храна, която би ни хрумнала за една здравословна диета. 

Оказва се обаче, че един специален вид може да се окаже най-големия ни коз в загубата на тегло. Според едно проучване, публикувано в New York Times, благодарение на Омега-3 мастните киселини в състава си, орехите са неочакван, но мощен помощник на диетата ни. 

Едно от най-големите предизвикателства на всеки режим е това да се чувстваме заситени от храни, които традиционно не са засищащи. Това означава избягването на всякакъв тип въглехидрати (хляб, паста, картофи, ориз). И ето тук идва ролята на орехите – хапването им в умерени количества ни засища и подтиска апетита за по-калорични и вредни храни.  

Golo диетата: Как звездите отслабват за червения килим?

Добавете тези ядки към диетата си и отслабвайте

Изследването, което New York Times цитира, за първи път е публикувано в списание Diabetes, Obesity, and Metabolism и според резултатите от него, орехите намаляват риска от наднормено тегло и диабет. В изследването се включили 9 пациенти с наднормено тегло, като една част от тях всеки ден приемали смути с орехи, а останалите – идентично на вкус и брой калории смути, но без орехи. След това се върнали на нормалния си режим на хранане, а след още 5 месеца – отново на програмата с орехи.

В края на изследването пациентите се подложили на финален тест: докато гледали снимки на различен тип храни мозъчните им вълни били анализирани с MRI скенер. Тези, които консумирали смутита с орехи, се оказали с повече активност в зоната, която отговаря за апетита и импулсивността.  

Интересните резултати са подкрепени и от други лекари и диетолози. “Орехите могат да променят начина, по който мозъкът ни гледа на храната и по този начин да подтиснат апетита,” казва ръководителят на иследването д-р Оливия Фар. “Нашите резултати подкрепят тезата, че орехите трябва да имат важно място в здравословните диети.”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.