Living : Лица17 ЯНУАРИ 2022

10 цитата, с които ще запомним Бети Уайт

Днес актрисата щеше да навърши 100 години

На рождения ден на актрисата си спомняме някои от нейните най-иконични цитата.

Днес Бети Уайт щеше да навърши 100 години – ден, който всички фенове и нейни приятели чакаха да отпразнуват заедно. По-малко от три седмици преди това, за съжаление, тя почина.

Въпреки че тя не можа да дочака голямата годишнина, хората от обкръжението й решиха да не отменят много от празненствата, предвидени за деня. Защото Бети би искала всички да се смеят на този ден.

Ще я запомним с много неща наред с актьорския й талант. Способността й да се смее напук на всичко и да заразява с позитивна енергия всеки дори през камерата е нещо, за което дълго ще й отдаваме признание.

10 цитата, с които ще запомним Бети Уайт

Когато я питат как се чувства да бъде смятана за легенда по време на интервю, тя искрено отговаря “Аз само се смея, успях всички да ги измамя”. И въпреки своята скромност тя завинаги остава една от най-великите комедийни актриси в американското кино. А и не само с това ще остане в историята – отвъд хумора и шегите тя винаги е била готова да сподели остроумен коментар или пък мъдър съвет за живота.

Сега, в опит да отбележим празника й подобаващо, си припомняме някои от тези нейни цитати, с които искаме да я запомним – кои носещи уроци за живота, кои изпълнени с нейното неповторимо чувство за хумор.

10 цитата, с които ще запомним Бети Уайт

“Добротата и вниманието към някого освен към теб самия те карат да се чувстваш завинаги млад.”

“Нямам нищо, за което да съжалявам. Нито едно нещо. Смятам се за най-щастливата възрастна жена на крака.”

“Всеки се нуждае да има своя страст. Това прави живота интересен. Ако живеете без страст, можете да преминете през живота, без да оставите никаква следа след себе си.”

“Спете по осем часа на вечер. Девет, ако сте грозни.”

“Винаги съм харесвала по-възрастни мъже. Те са по-красиви от мен. Разбира се, на моите години вече няма много останали.”

“Просто се старая да се разбирам с хората и да се забавлявам. Толкова е просто.”

“Хората са ми казвали: “Бети, Фейсбук е страхотен начин да поддържаш връзка с приятелите си”. На моите години, ако исках да се чуя със старите ми приятели, трябва да използвам дъска Уиджа.”

“Никога не си твърде стар да направиш каквото и да е.”

“Знам, че звучи банално, но се опитвам да виждам смешната и добра страна, а не негативната. Отегчавам се от хора, които се оплакват от това или онова. Това е такава загуба на време.”

“Няма тайна формула. Занимавайте се със своята работа и своя живот. Изживявайте наново и наново добрите моменти и бъдете благодарни за годините, през които сте живели.”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

10 години без Уитни Хюстън
Лица11 ФЕВРУАРИ 2022

10 години без Уитни Хюстън

Припомняме си за живота на неповторимата певица

Номинираха Стоянка Мутафова за "Гинес"
Лица02 ФЕВРУАРИ 2022

Цитатите, с които ще запомним Стоянка Мутафова

Днес се навършват 100 години от рождението й

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги
Лица01 ФЕВРУАРИ 2022

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги

Актьорът почина на едва 37 години

Принцеса Даяна никога не излизала без парфюм
Лица31 ЯНУАРИ 2022

Принцеса Даяна миела чиниите в двореца

Какво е било да работиш в кухнята на принцеса Даяна?